Motovila Zelena Prihodnost Festivalov Pexels

Okoljska trajnost

Na področju okoljske trajnosti Motovila stremi k strukturirani izmenjavi informacij in preverjenih praks, skupnih izzivov in priložnosti za spodbujanje vključevanja trajnostnih vidikov v delovanje organizacij v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih.

Podnebne spremembe niso tam nekje daleč na obzorju, ampak so že tukaj in nujno se jim je treba prilagoditi. Toda kako? In kakšno vlogo imata pri prilagajanju umetnost in kultura? Kaj konkretno lahko storimo v naših kulturnih ustanovah, preberite TUKAJ.

Vabljeni, da predloge, komentarje in pobude delite z nami!

Sodelujemo s širokim naborom domačih in tujih predstavnikov različnih kulturnih in ustvarjalnih sektorjev kot tudi okoljskimi organizacijami, npr. Umanotera, On the Move, Creative Carbon Scotland, Ekologi brez meja, mreža centrov Ustvarjalna Evropa, Evropska komisija.

Evropska komisija tudi s programom Ustvarjalna Evropa spodbuja k razvoju zmogljivosti in znanja na področju ozelenitve na vseh ravneh. V letu 2023 je objavila študijo s smernicami za prijavitelje in prejemnike sredstev ter priporočila za spremljanje in ocenjevanje zelenih vidikov projektnih predlogov ter tudi pregled dobrih praks preteklega programa Ustvarjalna Evropa (2014–2020).

Motovila pozdravlja pobude in izzive, ki se vam porodijo ob misli na bolj trajnostne kulturne in ustvarjalne sektorje. Vabljeni, da predloge, komentarje in pobude delite z nami. To nam bo olajšalo določitev prioritetnih nalog in oblikovanje najbolj primernih vsebin za premik naprej. Pišite nam na info[at]motovila.si.


Deli

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1