Foto Arhiv Kino Otok (15)

Za okolju prijazne kulturne dogodke

Datum dogodka 02.06. 2022 • 11:00  −  02.06. 2022 • 13:00
VstopninaBrezplačno

Motovila tudi letos sooblikuje strokovni program filmskega festivala Kino Otok. Skupaj z Zavodom Otok in Ekologi brez meja vabimo na posvet za okolju (bolj) prijazne kulturne dogodke. Kulturni in ustvarjalni sektorji lahko namreč z lastnim zgledom prispevajo k iskanju odgovorov na aktualne podnebne in okoljske izzive. Kakšni naj bodo konkretni koraki kulturnih organizacij na poti ozelenitve?

Posvet, 2. junija v Izoli, je namenjen predstavnikom kulturnih in turističnih organizacij ter lokalnih skupnosti, ki dejavno razmišljajo o bolj trajnostnih praksah.

Kaj

Posvet o zelenih praksah

Kdaj

Četrtek, 2. junij, 11.00–13.00

Kje

Manziolijeva palača, Izola

Program

Na dogodku bo Ines Kežman iz Motovile (CED Slovenija) predstavila prizadevanja EU za uresničevanje evropskega zelenega dogovora v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

S primerom dobre prakse iz avstrijskega filmskega festivala Crossing Europe bo sodirektorica festivala Katharina Riedler prikazala, kako lahko posamezna kulturna organizacija s preprostimi rešitvami prispeva k bolj trajnostnemu delovanju.

Katja Sreš, predsednica društva Ekologi brez meja, pa se bo na primeru Kino Otoka sprehodila čez konkretne ukrepe za preprečevanje in ločeno zbiranje odpadkov ter poudarila pomen tristranskega sodelovanja med organizatorji dogodkov, udeleženci ter lokalnimi skupnostmi kot odločevalci. Sledil bo pogovor o konkretnih ukrepih za ozelenitev delovanja kulturnih organizacij, ki ga bosta moderirali predstavnici CED Avstrija in Slovenija.

M&otok Zelene Praakse Junij2022

V branje priporočamo: Zelene prakse: začnite z majhnimi koraki.

Motovila Zelena Prihodnost Festivalov 6okt2021(2)

18. festival Kino Otok je “Prireditev z manj odpadki”. Letošnji Kino Otok bo v Izoli potekal od 1. do 5. junija 2022, v maju in juniju bodo kinootoške projekcije ter srečanja s filmskimi ustvarjalci potekali tudi v Slovenski kinoteki in Kinodvoru v Ljubljani ter v art kinematografih v Cerknici, Idriji, Sežani in Tolminu. Sprejetje zaveze za “Prireditev z manj odpadki” je del celostnega prizadevanja ekipe festivala za zmanjšanje škodljivih vplivov našega delovanja na okolje. Pri tem sodelujejo z društvom Ekologi brez meja.

Napoved predstavitve programa v Izoli in Ljubljani: Celoten program 18. Kino Otoka bo objavljen v maju, festivalska ekipa ga bo v živo predstavila 18. maja ob 12. uri v Kinodvoru v Ljubljani in 19. maja ob 11. uri na ploščadi Kulturnega doma v Izoli.

Kino Otok Junij 2022

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1