Skupaj Risba by Vesna Bukovec

Smo nevladni in neprofitni zavod in delujemo v javnem interesu na področju kulture. Spodbujamo mednarodno in medsektorsko sodelovanje v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih. Smo kompetentna ekipa z dolgoletnimi izkušnjami in bogatimi referencami. Informiramo, svetujemo, izobražujemo, podpiramo, krepimo zmogljivosti in internacionalizacijo v kulturi.

V vlogi spodbujevalca in promotorja mednarodnega povezovanja nudimo kulturnemu in ustvarjalnim sektorjem, vključno z avdiovizualnim, operativno in informacijsko podporo ter priložnosti za strokovni razvoj. V zadnjih sedmih letih na primer z več kot 130 strokovnimi dogodki.

Hkrati igramo vlogo posrednika med sektorjem, uradniki in odločevalci – na nacionalni ravni in v dialogu s predstavniki institucij EU. Zlasti v smislu širjenja dobre prakse ter inovativnih pobud, ki presegajo meje posameznega ustvarjalnega sektorja. Prav tako posredujemo informacij o stanju na terenu, da bi lahko oblikovalci politik zasnovali na dejstvih temelječe prihodnje ukrepe, namenjene razvoju sektorja, vključno z internacionalizacijo.

Motovila je od leta 2014 z dejavnostmi svojega Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji aktivno vpeta v izvajanje ukrepov EU na področju kulture. Med temi je ključen program Ustvarjalna Evropa, ki se osredotoča na potrebe kulturnih in ustvarjalnih sektorjev (vključno z avdiovizualnim) za delovanje prek nacionalnih meja.

[Ilustracija © Vesna Bukovec.]

Osebna izkaznica

Naziv: MOTOVILA, Center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih /
MOTOVILA, Centre for the Promotion of Cooperation in the Cultural and Creative Sectors
Kratko ime: MOTOVILA
Sedež / pisarna: Trg prekomorskih brigad 1, SI-1000 Ljubljana (III. nadst.)
Davčna številka: 91485398 (nismo davčni zavezanec)
Matična številka: 6421300000

Št. transakcijskega računa:
SI56 6100 0000 5466 976
Transakcijski račun odprt pri: Delavska hranilnica d.d., Miklošičeva cesta 5, 1000 Ljubljana

Logotipi Motovila in CED Slovenija (slo / ang).

Želite sodelovati z nami?
Pišite nam na info@motovila.si
Kako do nas?

Najdete nas v Šiški (Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana, III. nad.). Do nas pripeljejo avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (številke 1, 3, 5, 8, 22, 25 in 60), pred hišo pa lahko parkirate BicikeLJ ali avto.

 

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1