Skupaj Risba by Vesna Bukovec

Smo nevladni in neprofitni zavod in delujemo v javnem interesu na področju kulture. Spodbujamo mednarodno in medsektorsko sodelovanje v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih. Smo kompetentna ekipa z dolgoletnimi izkušnjami in bogatimi referencami. Informiramo, svetujemo, izobražujemo, podpiramo, krepimo zmogljivosti in internacionalizacijo v kulturi.

V vlogi spodbujevalca in promotorja mednarodnega povezovanja nudimo kulturnemu in ustvarjalnim sektorjem, vključno z avdiovizualnim, operativno in informacijsko podporo ter priložnosti za strokovni razvoj. V zadnjih sedmih letih na primer z več kot 130 strokovnimi dogodki.

Hkrati igramo vlogo posrednika med sektorjem, uradniki in odločevalci – na nacionalni ravni in v dialogu s predstavniki institucij EU. Zlasti v smislu širjenja dobre prakse ter inovativnih pobud, ki presegajo meje posameznega ustvarjalnega sektorja. Prav tako posredujemo informacij o stanju na terenu, da bi lahko oblikovalci politik zasnovali na dejstvih temelječe prihodnje ukrepe, namenjene razvoju sektorja, vključno z internacionalizacijo.

Motovila je od leta 2014 z dejavnostmi svojega Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji aktivno vpeta v izvajanje ukrepov EU na področju kulture. Med temi je ključen program Ustvarjalna Evropa, ki se osredotoča na potrebe kulturnih in ustvarjalnih sektorjev (vključno z avdiovizualnim) za delovanje prek nacionalnih meja.

[Ilustracija © Vesna Bukovec.]

Osebna izkaznica

Naziv: MOTOVILA, Center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih /
MOTOVILA, Centre for the Promotion of Cooperation in the Cultural and Creative Sectors
Kratko ime: MOTOVILA
Sedež / pisarna: Trg prekomorskih brigad 1, SI-1000 Ljubljana (III. nadst.)
Davčna številka: 91485398 (nismo davčni zavezanec)
Matična številka: 6421300000

Št. transakcijskega računa:
SI56 6100 0000 5466 976
Transakcijski račun odprt pri: Delavska hranilnica d.d., Miklošičeva cesta 5, 1000 Ljubljana

Logotipi Motovila in CED Slovenija (slo / ang).

Želite sodelovati z nami?
Pišite nam na info@motovila.si
Kako do nas?

Najdete nas v Šiški (Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana, III. nad.). Do nas pripeljejo avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (številke 1, 3, 5, 8, 22, 25 in 60), pred hišo pa lahko parkirate BicikeLJ, e-kolo Nomago ali avto (plačljivo parkirišče), na voljo je tudi nekaj parkirnih mest za električna vozila Avant2Go.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1