Skupaj Risba by Vesna Bukovec

Smo nevladni in neprofitni zavod in delujemo v javnem interesu na področju kulture. Spodbujamo mednarodno in medsektorsko sodelovanje v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih. Smo kompetentna ekipa z dolgoletnimi izkušnjami in bogatimi referencami. Informiramo, svetujemo, izobražujemo, podpiramo, krepimo zmogljivosti in internacionalizacijo v kulturi.

V vlogi spodbujevalca in promotorja mednarodnega povezovanja nudimo kulturnemu in ustvarjalnim sektorjem, vključno z avdiovizualnim, operativno in informacijsko podporo ter priložnosti za strokovni razvoj. V zadnjih sedmih letih na primer z več kot 130 strokovnimi dogodki.

Hkrati igramo vlogo posrednika med sektorjem, uradniki in odločevalci – na nacionalni ravni in v dialogu s predstavniki institucij EU. Zlasti v smislu širjenja dobre prakse ter inovativnih pobud, ki presegajo meje posameznega ustvarjalnega sektorja. Prav tako posredujemo informacij o stanju na terenu, da bi lahko oblikovalci politik zasnovali na dejstvih temelječe prihodnje ukrepe, namenjene razvoju sektorja, vključno z internacionalizacijo.

Motovila je od leta 2014 z dejavnostmi svojega Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji aktivno vpeta v izvajanje ukrepov EU na področju kulture. Med temi je ključen program Ustvarjalna Evropa, ki se osredotoča na potrebe kulturnih in ustvarjalnih sektorjev (vključno z avdiovizualnim) za delovanje prek nacionalnih meja.

Osebna izkaznica

Naziv: MOTOVILA, Center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih /
MOTOVILA, Centre for the Promotion of Cooperation in the Cultural and Creative Sectors
Kratko ime: MOTOVILA
Sedež: Linhartova 100, SI-1000 Ljubljana
Pisarna: Trg prekomorskih brigad 1, SI-1000 Ljubljana, III. nadstropje
Davčna številka: 91485398 (nismo davčni zavezanec)
Matična številka: 6421300000

Logotipi Motovila in CED Slovenija (slo / ang).

Želite sodelovati z nami?
Pišite nam na info@motovila.si
Kako do nas?

Najdete nas v Šiški (Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana, III. nad.). Do nas pripeljejo avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (številke 1, 3, 5, 8, 22, 25 in 60), pred hišo pa lahko parkirate BicikeLJ ali avto.

 

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija
Logo Mol 1