Skupaj Risba Brez

Smo nevladni in neprofitni zavod in delujemo v javnem interesu na področju kulture. Spodbujamo mednarodno in medsektorsko sodelovanje v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih. Smo kompetentna ekipa z dolgoletnimi izkušnjami in bogatimi referencami. Informiramo, svetujemo, izobražujemo, podpiramo, krepimo zmogljivosti in internacionalizacijo v kulturi.

V vlogi spodbujevalca in promotorja mednarodnega povezovanja nudimo kulturnemu in ustvarjalnim sektorjem, vključno z avdiovizualnim, operativno in informacijsko podporo ter priložnosti za strokovni razvoj. V zadnjih petih letih na primer s 116 strokovnimi dogodki.

Hkrati igramo vlogo posrednika med sektorjem in odločevalci – na nacionalni ravni in v dialogu s predstavniki institucij EU. Zlasti v smislu širjenja dobre prakse ter inovativnih pobud, ki presegajo meje posameznega ustvarjalnega sektorja. Prav tako posredujemo informacij o stanju na terenu, da bi lahko oblikovalci politik zasnovali na dejstvih temelječe prihodnje ukrepe, namenjene razvoju sektorja, vključno z internacionalizacijo.

Motovila je od leta 2014 z dejavnostmi svojega Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji aktivno vpeta v izvajanje ukrepov EU na področju kulture. Med temi je ključen program Ustvarjalna Evropa, ki se osredotoča na potrebe kulturnih in ustvarjalnih sektorjev (vključno z avdiovizualnim) za delovanje prek nacionalnih meja.

233 strokovnjakov

na naših dogodkih

4.471 udeležencev

na naših dogodkih

99-krat v 29 državah

promovirali slovenske ustvarjalce

Motovila smo

Mateja Lazar, direktorica in vodja CED Slovenija
Sabina Briški Karlić, vodja za avdiovizualni sektor
Maša Ekar, finančno-administrativne zadeve
Ines Kežman, strokovna sodelavka
Tanja Kos, strokovna sodelavka

Smo kompetentna ekipa z dolgoletnimi izkušnjami in bogatimi referencami. Informiramo, svetujemo, izobražujemo, podpiramo, krepimo zmogljivosti in internacionalizacijo v kulturi.

Motovila sodeluje in se povezuje

Motovila krepi sodelovanje in povezovanje akterjev v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih na nacionalni in mednarodni ravni in medsektorsko.

Sodelujemo z Evropsko komisijo (DG EAC in DG Connect), Izvajalsko agencijo EACEA, Ministrstvom za kulturo RS, Ministrstvom za zunanje zadeve RS, Ministrstvom za javno upravo RS in Mestno občino Ljubljana.

Naši sodelavci
Jana Wilcoxen, avtorski prispevki in prevajanje
Katja Goljat, foto
Toni Poljanec, video
Vesna Bukovec, grafično in spletno oblikovanje
Lucija Štaut, strokovna sodelavka (2016)
Philippine Loiseau, L´Université de Caen Normandie – Dép. LEA, študentka na pripravništvu (apr.–sept. 2018)

Naši partnerji

Cankarjev dom (Liffe, FDF), CMEPIUS, Društvo Asociacija, Društvo Ljudmila (Culture.si), Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta (Animateka), DSAF – Društvo slovenskega animiranega filma (CEE Animation), Inštitut za transmedijski dizajn, Kofein dizajn, mreža Europe Direct, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Slovenski etnografski muzej, Slovenski filmski center, javna agencija RS, Zavod AIPA, Zavod Kinoatelje, Zavod Otok, Zavod ZVVIKS itd.

Motovila je s CED Slovenija del Evropske mreže centrov CED (Creative Europe Desks), ki delujejo v več kot 40 evropskih državah. Smo člani CNVOS, Culture Action Europe in On the Move.


Drugi o nas

Kontakt

Upravna hiša SEM, Metelkova 2, SI-1000 Ljubljana
T: +386 (0)1 300 87 87, E: info@motovila.si

Osebna izkaznica

Naziv: MOTOVILA, Center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih / MOTOVILA, Centre for the Promotion of Cooperation in the Cultural and Creative Sectors
Kratko ime: MOTOVILA
Sedež: Linhartova 100, SI-1000 Ljubljana
Pisarna: Upravna hiša SEM, Metelkova 2, SI-1000 Ljubljana
Davčna številka: 91485398 (nismo davčni zavezanec)
Matična številka: 6421300000

Pišite nam

Motovila

Metelkova ulica 2, Ljubljana, Slovenija

OBIŠČITE NAS

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija