Motovila Na Otoku Zelene Prakse 2024 Banner Z Logotipi

Zeleni prehod v kulturi: fokus na mladem občinstvu

Datum dogodka 06.06. 2024 • 10:00  −  06.06. 2024 • 13:00
VstopninaBrezplačno

V sodelovanju s festivalom Kino Otok nadaljujemo razpravo o trajnostnih okoljskih praksah v kulturi in filmu.

Osrednja gostja in mentorica delavnice bo Claudia Ziegenfuß iz združenja Kijufi (DE), ki v mreži Young4Film koordinira vzpostavitev listine o trajnostnem razvoju in družbeni ozaveščenosti na področju aktivnosti razvoja mladega občinstva.

Seminar in delavnica potekata v angleškem jeziku in sta namenjena festivalskim delavcem, ki delajo z mladim občinstvom, filmskim pedagogom, učiteljem iz osnovnih in srednjih šol ter ostalim zainteresiranim udeležencem in organizacijam, ki se ukvarjajo s filmsko in kulturno vzgojo oz. mladimi občinstvi.

Prost vstop, obvezne predhodne prijave do 5. junija prek spletnega obrazca.

Kdaj

Četrtek, 6. junij 2024, 10.00–13.00

Kje

Manziolijeva palača, Izola

Prijave do

Sreda, 5. junij prek spletnega obrazca

O mentorici

Claudia Ziegenfuß je študirala medijske komunikacije, kulturne študije in izobraževanje na Univerzi Martina Luthra v Halle-Wittenbergu (MLU) in Univerzi Complutense v Madridu. Vodila je več izobraževalnih projektov, povezanih s filmom, pogosto s poudarkom na migracijah, vključevanju in učenju v heterogenih skupinah. Od leta 2018 koordinira program filmske vzgoje Cinema en Curs v Berlinu in Brandenburgu pri organizaciji Kijufi.

Letošnji 20. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema bo med 5. in 9. junijem. Motovila je partner festivala.

Kje bo seminar?

Zeleni prehod v kulturi: fokus na mladem občinstvu

Manziolijev trg 5, 6310 Izola, Slovenija

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1