Motovila S Konkretnimi Koraki Do Trajnostnih Kulturnih Dogodkov Banner M Web

S konkretnimi koraki do trajnostnih kulturnih dogodkov

Datum dogodka 08.06. 2023 • 10:00  −  08.06. 2023 • 13:00
VstopninaBrezplačno

Delavnica s praktičnimi rešitvami za bolj trajnostno delovanje kulturnih organizacij v času podnebne krize. V sodelovanju z Umanotero, slovensko fundacijo za trajnostni razvoj, na festivalu Kino Otok, 8. junija v Izoli.

Delavnica poteka v slovenščini in je namenjena predstavnikom kulturnih in ustvarjalnih organizacij (javnih in zasebnih) ter lokalnih skupnosti, ki dejavno razmišljajo o premiku k bolj trajnostnim praksam.

Prost vstop, obvezne predhodne prijave do 5. junija prek spletnega obrazca na povezavi TUKAJ.

Kdaj

Četrtek, 8. junij, 10.00–13.00

Kje

Manziolijeva palača, Manziolijev trg 5, Izola

Prijave do

5. junija prek spletnega obrazca

Motovila in Kino Otok že tretje leto zapored združujeta moči v javnih diskusijah o zelenem prehodu in trajnosti.

Motovila si prizadeva spodbuditi konkretne spremembe praks delovanja kulturnih izvajalcev, da bodo dosledno in celostno upoštevali trajnostne vidike tako pri oblikovanju in izvedbi programa kot pri delovanju organizacije.

Kino Otok je celostno prizadevanje za zmanjšanje škodljivih vplivov na okolje lani nadgradil s trajno zavezo, da bo izvajal ukrepe za preprečevanje in zmanjševanje količin nastalih odpadkov, ter tako kot prvi filmski dogodek v Sloveniji od društva Ekologi brez meja prejel zero waste certifikat.

Tokrat v sodelovanju z Umanotero vabimo na delavnico, katere cilj bo pregled obstoječega stanja in oblikovanje konkretnih usmeritev za trajnostno delovanje na območju slovenske Istre.

V prvem delu delavnice bomo spoznali, zakaj je nujno govoriti o trajnostnem razvoju tudi na kulturnem področju. V drugem delu pa se bomo z udeleženci pogovarjali o obstoječih in potrebnih praksah kulturnih organizacij iz lokalnega okolja ter izzivih, s katerimi se srečujemo. Nato bomo preverili možne ukrepe in pripravili konkretne rešitve za bolj zeleno delovanje.

Povzetek ključnih ugotovitev bomo soorganizatorji delavnice posredovali javnosti in odločevalcem na lokalni in nacionalni ravni.

Delavnica poteka v slovenščini in je namenjena predstavnikom kulturnih in ustvarjalnih organizacij (javnih in zasebnih) ter lokalnih skupnosti, ki dejavno razmišljajo o premiku k bolj trajnostnim praksam.

Prost vstop, obvezne predhodne prijave do 5. junija 2023 prek spletnega obrazca (glej spodaj).

 

Dodatne informacije: pro@isolacinema.org in info@motovila.si.

Kje bo delavnica?

S konkretnimi koraki do trajnostnih kulturnih dogodkov

Manziolijev trg 5, 6310 Izola - Isola, Slovenija

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1