Foto Kolaž Pro Kus

Motovila do julija 2024

V letu 2024 organiziramo strokovne, informativne in svetovalne dogodke, tudi za deležnike, ki pripravljajo projektne vloge za razpise Ustvarjalna Evropa.

Poleg tega smo se odzvali vabilu za sodelovanje na dogodkih doma in v tujini.

Preverite, kaj pripravljamo za vas!

Želite sodelovati z nami?
Pišite nam na info[at]motovila.si.
(So)organiziramo

Delavnica Trajnostna mobilnost in zelena pisarna: 7. maj, Gorica, Italija. Serija usposabljanj #GoGreenCinema za zeleni prehod v kulturi. Prijave odprte.
V sodelovanju s Kinoatelje.

Dan Evrope praznujemo s filmom: na spletu, 9.–12. maj. V sodelovanju s CED Hrvaška, CED Bolgarija in Bazo slovenskih filmov.

Ustvarjalna Evropa 10 let: 10. maj, Ljubljana. Praznujemo 10 let sodelovanja v programu EU Ustvarjalna Evropa. Na povabilo.

Informativni dan – Ustvarjalna Evropa v Mariboru: 13. maj, Maribor. Za predstavnike kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki jih zanimajo priložnosti za financiranje mednarodnega sodelovanja in povezovanja, ki jih omogoča program EU Ustvarjalna Evropa-KULTURA. Prijave odprte. V sodelovanju z Zavodom PIP.

Seminar Diversity, inclusion and gender balance in the cinematographic and audiovisual sector: 27. maj, Lizbona. O priložnostih in dobrih praksah raznolikosti, vključevanja in ravnovesja med spoloma v avdiovizualnem sektorju. V sodelovanju s CED pisarnami iz Portugalske, Hrvaške in Italije.

Seminar in praktična delavnica Zeleni prehod v kulturi: fokus na mladem občinstvu: Izola, 6. junij. V sodelovanju z zavodom Otok. Prijave odprte.

KULtorek: serija brezplačnih svetovanj o programu Ustvarjalna Evropa. Vse zainteresirane prosimo za obvezen predhodni dogovor glede termina, in sicer prek e-pošte info[at]ced-slovenia.eu.

Motovila na

Forum za mobilnost v kulturi 2024: Caernarfon (UK), 25. in 26. april. Forum, ki ga organizira On the Move lahko spremljate na spletu, pri čemer so obvezne registracije. V Walesu se bomo udeležili tudi srečanja mreže MIP, Mateja Lazar pa tudi delovnega srečanja upravnega odbora OTM.

Posvet Kako s pomočjo programov EU povečati učinke, zagotoviti trajnost in kapitalizirati rezultate kohezijskih projektov?: Koper, 25. april. Dogodek organizira PiNA.

13. mednarodna konferenca Dan Afrike: 22. maj, Ljubljana. Konferenca, ki jo organizira Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve RS v sodelovanju z Blejskim strateškim forumom, Evropsko komisijo in Chatham House, bo posvečena zelenemu prehodu.

Motovila s CED Slovenija na prvem PLAY.DOCS v okviru festivala BELDOCS International Documentary Film Festival v Beogradu (RS), 24. maj. Skupaj s CED Srbija sodelujemo v panelu European Gaming Narratives. Dogodek organizira festival dokumentarnega filma BELDOCS v sodelovanju s SGA (Serbian Games Association) in pisarnami CED iz Srbije, Hrvaške in Slovenije.

Srečanje Beyond the Obvious (BtO): Malmö (SE), 29. maj–1. junij. Dogodek organizira združenje Culture Action Europe, letošnji BtO pa se posveča premisleku o prihodnosti mest kot krajev za skupno življenje, kjer se v ospredje postavlja kultura. Prav tam se bodo srečali tudi mladi artivisti – »ustvarjalci sprememb« kot del projekta Pop the Vote! Kultura na volitvah, ki ga koordinira CAE in pri katerem kot pridruženi partner sodeluje Motovila. Na Švedskem se bo Mateja Lazar udeležila tudi delovnega srečanja upravnega odbora CAE.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1