Mzz Zeleni Prehod Dan Afrike Maj 2024

13. mednarodna konferenca Dan Afrike

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije v sodelovanju z Blejskim strateškim forumom, Evropsko komisijo in Chatham House 22. maja 2024 v Ljubljani organizira 13. mednarodno konferenco Dan Afrike.

Konferenca, letos osredotočena na zeleni prehod, bo ponudila platformo za medregionalno izmenjavo mnenj in sodelovanje. Govorci bodo razpravljali o tem, kako lahko zelene tehnologije, trajnostne prakse in okolju prijazne politike spodbudijo pozitivne spremembe. Na konferenci bodo sodelovali odločevalci in strokovnjaki iz Evrope in Afrike z namenom opredeliti ključne izzive in prednostne naloge politik za zeleni prehod in močnejše partnerstvo med Evropo in Afriko. Poleg tega se bo v kontekstu članstva Slovenije v Varnostnem svetu OZN konferenca osredotočila na prepletanje zelenega prehoda, razvoja, miru in varnosti.

Namen dogodka je sicer izboljšati politike v korist državljanov evropskih in afriških držav na temelju medsebojnega razumevanja in sodelovanja med regijama ter okrepiti dvostranske odnose med Slovenijo in afriškimi državami. Častna pokroviteljica dogodka je predsednica Republike Slovenije.

Več informacij in program konference je dostopen na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS tukaj

Program konference vključuje tudi predstavitev projektov kulturnega sodelovanja med Evropo in Afriko, tudi s podporo Ustvarjalne Evrope*:

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1