On The Move Cultural Mobility Forum 2024

Forum za mobilnost v kulturi 2024

On the Move (OTM) v sodelovanju z Wales Arts International in Howlround 25. in 26. aprila v Walesu, mestu Caernarfon, organizira forum o mobilnosti v kulturi – Cultural Mobility Forum 2024.

Namen letošnjega foruma je predstaviti nova obzorja za programe strokovnega razvoja z mednarodno razsežnostjo, pri čemer se v ospredje postavlja sklop dejavnosti, kot so individualna ali skupinska usposabljanja, mojstrski tečaji, treningi in mentorstva ali priložnosti za pripravništvo, ki umetnikom in kulturnim delavcem omogočajo, da izboljšajo svojo prakso in vlagajo v spretnosti, ki jim bodo pomagale zgraditi trajnostno poklicno pot.

Forum lahko spremljate na spletu, za kar se je potrebno registrirati.
Celoten program foruma je objavljen na spletu OTM.

Dogodek je del letne generalne skupščine OTM. Prav tam bo tudi potekalo tudi srečanje mreže MIP – Mobility Information Points. Motovila je polnopravna članica obeh mrež. V Walesu bosta Mateja Lazar, tudi kot članica upravnega odbora OTM, in Tanja Kos iz Motovile.

Usposabljanje in poklicni razvoj v kulturi je tudi osrednja tema letnega zbornika OTM Cultural Mobility Yearbook 2024. V publikacijo so vključeni trendi na področju digitalne mobilnosti in okoljske trajnosti, ter dva osebna pogleda na temo usposabljanja in poklicnega razvoja, ki sta ju prispevali Birgitta Persson in Vânia Rodrigues. Zbornik predstavlja izhodišče razprav na forumu.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1