Europe Day 2024 Save The Date

Dan Evrope praznujemo s filmom

Datum dogodka 09.05. 2024 • 20:00  −  12.05. 2024
VstopninaBrezplačno

CED MEDIA pisarne iz Bolgarije, Hrvaške in Slovenije omogočajo brezplačen ogled filmov iz omenjenih držav.

Ob Dnevu Evrope (9. maja) ob 20.00 bodo trije filmi, ki so nastali s podporo programa Ustvarjalna Evropa MEDIA, 72 ur brezplačno na voljo na spletu za ljubitelje filma v Bolgariji, na Hrvaškem in v Sloveniji. Poleg tega bo na ta dan v Kino Edison v Karlovcu na Hrvaškem brezplačna projekcija filma Vasil režiserke Aveline Prat.

Kdaj

od 9. maja (20.00) do 12. maja (24.00)

Kje

Na spletu

Koda za ogled filmov

MEDIA2024

Na spletu si boste lahko ogledali:

Od Cremone do Cremone / From Cremona to Cremona (Bolgarija, 2016), dokumentarni film, 75’

Scenarij in režija: Marina Averina, Produkcija: Martichka Bozilova (Agitprop / Bolgarija), Koprodukcija: Erica Barbiani (Videomante / Italija).
Sinopsis:
Mladi vajenec zapusti udobno življenje v Bolgariji in se odpravi po stopinjah velikega Stradivarija v znamenito italijansko šolo za izdelavo violin v Cremoni. Tako se začne pot, na kateri mora premagati jezikovno ovire, domotožje in neenakosti v industriji izdelave violin. Ta topel film ponuja vpogled v svet ljudi, ki se spopadajo s tradicijo in tekmovalnostjo, da bi svojo glasbeno strast spremenili v poklic.
Ogled filma tukaj: From Cremona to Cremona
Geslo: MEDIA2024

 

Zbornica / The Staffroom (Hrvaška, 2021), drama, 126’

Scenarij in režija: Sonja Tarokić, produkcija: Ankica Jurić Tilić (Kinorama / Hrvaška), koprodukcija: Janja Kralja (KinoElektron / Francija).
Sinopsis:  Anamarija začne delati kot svetovalna delavka v šoli, ki je polna malenkostnih sporov in klik. Sprva se poskuša izogniti igri moči, ki jo igrajo ravnateljica, učitelji in starši, ter se posveča le delu z otroki. A ko bolje spozna sistem, Anamarija razume, da mora za preživetje žrtvovati svojo integriteto in igrati lastno igro v zbornici.
Ogled filma tukaj: The Staffroom
Geslo: MEDIA2024

 

Smučarske sanje / Melting Dreams (Slovenija, 2022), dokumentarni film, 84’

Scenarij in režija: Haidy Kancler, produkcija: Boštjan Virc (Studio Virc / Slovenija), koprodukcija: Sabine Gruber in Peter Drössler (Film Flair / Avstrija) ter Ari Matikainen (Kinocompany / Finska).
Sinopsis: V afganistanskem mestu Bamyan tri lokalna dekleta pod vodstvom slovenske trenerke Ane sanjajo o tem, da bi postale profesionalne smučarke in se udeležile olimpijskih iger. A ko prispejo v Evropo na intenzivni trening, se soočijo z nepremostljivimi kulturnimi razlikami in neizprosnostjo evropskega profesionalnega športa.
Ogled filma tukaj: Melting Dreams
Geslo: MEDIA2024

V Karlovcu na Hrvaškem pa bo 9. maja ob 19.00 tudi kinematografska projekcija filma Vasil v kinu Edison.
Scenarij in režija: Avelina Prat, produkcija: Miriam Porte (Distinto Films) / Španija), koprodukcija: Mina Mileva in Vesela Kazakovaat (Activist 38 / Bolgarija).
Projekcijo organizira CED MEDIA Hrvaška v sodelovanju s Kino Edison in Europe Direct Karlovac.

Program Ustvarjalna Evropa MEDIA že več kot tri desetletja filmskem in avdiovizualnim sektorjem omogoča podporo za razvoj projektov, distribucijo, promocijo evropskih filmov, televizijskih vsebin in videoiger ter strokovna usposabljanja za producente, režiserje in scenariste idr. AV strokovnjake. Podpira tudi mreže evropskih filmskih festivalov in kinematografov.

Dogodek organizirajo CED pisarne iz Bolgarije, Hrvaške in Slovenije. Partnerja dogodka sta Kino Edison in Europe Direct točka Karlovac. Projekcijo slovenskega filma omogoča Filmoteka z Bazo slovenskih filmov.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1