Playdocs Beograd 2024

European Gaming Narratives – razprava o podpori videoigram

Datum dogodka 24.05. 2024 • 17:00  −  24.05. 2024 • 18:00
VstopninaBrezplačno

Motovila s CED Slovenija sodeluje na prvem PLAY.DOCS v okviru festivala BELDOCS v Beogradu.

Kot del strokovnega programa 17. edicije filmskega festivala Beldocs bodo predstavljene video igre, ki s svojo vsebino opozarjajo na nekatere ključne družbene izzive današnjega časa. Vzporedno s predstavitvami video iger bo potekal tudi konferenčni program, namenjen neodvisnim in mladim ustvarjalcem, ki jih zanimajo ustvarjalni in družbeni vidiki video iger.

CED Slovenija skupaj s CED Srbija v petek, 24. maja sodeluje v panelu pod naslovom European Gaming Narratives. Prav tam bomo poleg programa EU promovirali tudi projekt Zvite pravljice – Twisted Tales s podporo Ustvarjalna Evropa MEDIA.

Dogodek organizira festival dokumentarnega filma BELDOCS v sodelovanju s SGA (Serbian Games Association) in pisarnami CED iz Srbije, Hrvaške in Slovenije.

Kdaj

Petek, 24. maj 2024 ob 17.00

Kje

PLAY.DOCS, Nova Iskra Workspace Dorćol, Beograd (RS)

Promoviramo projekt Ustvarjalna Evropa MEDIA

Zvite pravljice - Twisted Tales

Na panelu European Gaming Narratives, prepletenem z več kratkimi predstavitvami projektov, bomo predstavili, kako program EU Ustvarjalna Evropa MEDIA podpira ustvarjalce iger v regiji Srednje in Vzhodne Evrope, natančneje v nekdanjem jugoslovanskem kulturnem prostoru. V pogovoru bodo sodelovali predstavniki treh organizacij iz regije, ki so uspešno pridobili sredstva MEDIA in predstavnici CED MEDIA pisarn iz Srbije in Slovenije.

Z dogodkom želimo ustvarjalce pripovednih iger spodbuditi, da izkoristijo prednosti financiranja EU. Evropska komisija se v zadnjih letih vse bolj posveča področju razvoja iger. Gre namreč za pomembno gospodarsko panogo. Trg videoiger v EU-27 je leta 2022 ustvaril 23,48 milijarde evrov prihodkov. Več podatkov najdete v študiji EU Understanding the value of a European Video Games Society (2023).

Kot primer dobre prakse iz Slovenije bo Sara Božanić (Inštitut za transmedijski dizajn – ITD) predstavila projekt Zvite pravljice – Twisted Tales s podporo Ustvarjalna Evropa MEDIA. V okviru projekta je nastal tudi večkrat nagrajeni animirani film Prava Pepelka – Cinda Real in video igra Cinda Real AR.

Več informacij o PLAY.DOCS na povezavi tukaj.

Na panelu sodelujejo:

  • Aleksandar Gavrilović (Gamechuck/CGDA, Hrvaška)
  • Sara Božanić (ITD/Twisted Tales, Slovenija)
  • Ines Kežman (Motovila/CED Slovenija)
  • Saša Veličković (Codemancy, Srbija)
  • Andriana Miladinović (Codemancy, Srbija)
  • Una Domazetoski (CED Srbija)
  • Moderator: Nenad Jovanovski (SGA)

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1