Info Dan Ustvarjalna Evropa V Mariboru

Informativni dan – Ustvarjalna Evropa v Mariboru

Datum dogodka 13.05. 2024 • 10:00  −  13.05. 2024 • 14:00
VstopninaBrezplačno

Motovila (CED Slovenija) in Zavod PIP (Regionalno stičišče NVO Podravja) v ponedeljek, 13. maja v Mariboru organizirata informativni dan pod naslovom Ustvarjalna Evropa v Mariboru. Dogodek je namenjen predstavnikom kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki jih zanimajo priložnosti za financiranje mednarodnega sodelovanja in povezovanja, ki jih omogoča program EU Ustvarjalna Evropa.

Na dogodku bodo sodelovali Tanja Kos (Motovila / CED Slovenija), Veronika Vodlan (Zavod PIP), Anita Hrast, IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in Aleš Novak, SNG Maribor / Festival Borštnikovo srečanje.

Dogodek je brezplačen, obvezna je predhodna prijava preko spletnega obrazca do četrtka, 9. maja do 13. ure. Število mest je omejeno.

Kdaj

Ponedeljek, 13. maj, 10.00-14.00

Kje

Vetrinjski dvor (Studio), Maribor

Prijava do

Četrtek, 9. maj do 13.00

Ustvarjalna Evropa (2021–2027) je program Evropske unije za podporo kulturnim in ustvarjalnim sektorjem v Evropi. Program vse do leta 2027 omogoča razpisne priložnosti, ki so zanimive za ustvarjalce in organizacije v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih, da soustvarjajo in sodelujejo prek meja in dosežejo širše občinstvo ter pri tem obravnavajo aktualna družbena vprašanja. Več informacij o Ustvarjalni Evropi na spletni strani CED Slovenija.

Namen dogodka v Mariboru je predstaviti priložnosti za financiranje mednarodnega kulturnega sodelovanja in povezovanja, ki jih omogoča Ustvarjalna Evropa.

Program dogodka

I. Kaj je Ustvarjalna Evropa in komu je namenjena?
II. Kateri razpisi Ustvarjalna Evropa bodo aktualni in kakšna je njihova časovnica?
III. Komu iz Slovenije je uspelo – predstavitev izkušenj izvajalcev dveh sofinanciranih projektov
IV. Kako vam lahko v informacijskih točkah pomagamo pri razpisih Ustvarjalna Evropa?
V. Delavnica za prijavitelje na centralizirane razpise EU – kako napisati vlogo na razpis (cca 2 uri)

Sodelujejo: Tanja Kos (Motovila / CED Slovenija), Veronika Vodlan (Zavod PIP), Anita Hrast, IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in Aleš Novak, SNG Maribor / Festival Borštnikovo srečanje.

Dogodek je del aktivnosti nacionalnih informacijskih točk CED Slovenija (Motovila) in Regionalnega stičišča NVO Podravja (Zavod PIP). Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Prijava na dogodek

Dogodek je brezplačen, obvezna je predhodna prijava preko spletnega obrazca do četrtka, 9. maja do 13. ure. Število mest je omejeno.

Vljudno prosimo za odgovorne prijave, s čimer boste pripomogli k trajnosti izvedbi srečanja.

Dodatne informacije: pip[at]zavodpip.si in info[at]ced-slovenia.eu.

Kje bo dogodek?

Ustvarjalna Evropa v Mariboru

Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, Maribor, Slovenija

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1