Naši projekti in dejavnosti

Uspešno izvajamo dejavnosti Centra Ustvarjalna Evropa (2014–2020), nacionalne informacijske pisarne za promocijo programa EU Ustvarjalna Evropa za kulturne in ustvarjalne sektorje. Uporabnikom svetujemo tudi o drugih podpornih mehanizmih EU.

Organiziramo usposabljanja v različnih formatih z domačimi in tujimi predavatelji: konference, predavanja, seminarji, delavnice, individualna svetovanja …

Smo partnerji v domačih in mednarodnih projektih, vabljeni predavatelji domačih in tujih institucij. Bili smo gosti npr. Ukrajinske kulturne fundacije, ministrstev za kulturo Armenije, Avstrije, Gruzije, Hrvaške, Kosova, Severne Makedonije, Španije; filmskih centrov Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Portugalske; Arts Council Norway, ENCATC, IETM, British Council.

Mednarodni projekti

Motovila kot partner sodeluje pri projektu »AMPLIFY: Naj bo prihodnost Evrope vaša prihodnost« (januar 2021–junij 2022), ki ga koordinira združenje Culture Action Europe. Aktivnosti projekta so del konference o prihodnosti Evrope.

Amplify Ampbadge 480x270

Študijski obiski Onkraj horizontov za domače in gostujoče tuje kulturne managerje in ustvarjalce z namenom krepitve sodelovanja s kulturnimi izvajalci iz Slovenije:
– Onkraj horizontov: Nizozemska (januar 2020)
– Onkraj horizontov: fokus Ukrajina (oktober 2018)
– Onkraj horizontov: Armenija-Gruzija-Moldavija-Ukrajina (april 2017)

Danube Culture Platform – Creative Spaces of the 21st Century / CultPlatForm_21 (2017–2019): transnacionalno povezovanje in sodelovanje na področju kulture in turizma, ki si prizadeva odkriti in oživeti (ne)vidno kulturno dediščino v Podonavju ter jo približati javnosti prek sodobne umetniške interpretacije in novih izobraževalnih formatov.

Strokovna usposabljanja

Organiziramo usposabljanja v različnih formatih na temo kot so komuniciranje, razvoj projektov in idej, doseganje občinstev in strateškega razvoja organizacij. Avdiovizualni sektor krepimo s strokovnimi nasveti za uspešno plasiranje njihovih projektov na mednarodne trge in dostopom do financ. Spodbujamo ustvarjalni razvoj s čezmejnim potencialom doseganja občinstev. V ospredju usposabljanj so področja, kot so razvoj scenarijev in projektov različnih žanrov/formatov; poslovne, pravne in finančne zadeve; trženje in distribucija; promocija in prikazovanje; uporaba digitalnih tehnologij ipd.

Poleg serije usposabljanj o strateškem delovanju v kulturi Onkraj kulturnega modela (2021, 2020, 2019, 2018) v sodelovanju s Centrom za kreativnost (MAO) in PRO KUS: Prenos veščin in znanja za profesionalizacijo v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih (okt. 2019–jan. 2022) v partnerstvu z zavodoma Otok in Kinoatelje, sodelujemo npr. tudi pri pripravi in izvedbi strokovnega programa na filmskih festivalih FDF, LIFFe, FSF ali FeKK.

Prav tako izvajamo predavanja in usposabljanja v okviru izobraževanj drugih institucij, npr.:
Plan B za kulturne politike evropskih mest v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana (2020).
Preteklost za prihodnost: izzivi in priložnosti financiranja EU za kulturno dediščino, RRA LUR (2018).
– Financiranje razstav in projektov sodobne umetnosti, Svet umetnosti. Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje, SCCA–Ljubljana (2017, 2019).
– Osnove financiranja EU, Občina Kidričevo (2015).
– Projektni management, Centar za promociju nauke, Beograd (2015).
– Creative StartUp, 2014–2015 v partnerstvu z ZRC Koper.

CED Slovenija 2014–2020

Če razmišljate o prijavi na razpis Ustvarjalne Evrope, vam lahko Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji pomaga pri prvih korakih:
– strokovno oceni projektno idejo
– pomaga pri iskanju partnerjev po Evropi
– svetuje pri iskanju drugih nacionalnih in mednarodnih možnosti financiranja
– nudi svetovanje in usposabljanje o projektnem vodenju
– pomaga pri postopku prijave in odgovarja na tehnična vprašanja

CED Slovenija deluje v okviru Motovile ob podpori Ministrstva za kulturo RS in Evropske komisije – GD za izobraževanje in kulturo ter GD za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo.

Ced Logo Cb Slo

KULtorki ponujajo brezplačne termine za informativni sestanek

Vsak torek med 10. in 13. uro.
Obvezen je predhodni dogovor glede termina svetovanja prek e-pošte info@ced-slovenia.eu ali telefona +386 (0)59 01 65 76.

Kultorki 10 13 Banner

Projekt Infografika

Interaktivna vizualizacija rezultatov črpanja sredstev iz programov EU za kulturo, film in avdiovizualno področje od leta 2000 dalje.
V sodelovanju s Culture.si / Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost.

Infografika Banner Big

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija
Logo Mol 1