Naši projekti in dejavnosti

Uspešno izvajamo dejavnosti Centra Ustvarjalna Evropa, nacionalne informacijske pisarne za promocijo programa EU Ustvarjalna Evropa za kulturne in ustvarjalne sektorje. Uporabnikom svetujemo tudi o drugih podpornih mehanizmih EU.

Organiziramo usposabljanja v različnih formatih z domačimi in tujimi predavatelji: konference, predavanja, seminarji, delavnice, individualna svetovanja …

Smo partnerji v domačih in mednarodnih projektih, vabljeni predavatelji domačih in tujih institucij. Bili smo gosti npr. Ukrajinske kulturne fundacije, ministrstev za kulturo Armenije, Avstrije, Gruzije, Hrvaške, Kosova, Severne Makedonije, Španije; filmskih centrov Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Portugalske; Arts Council Norway, ENCATC, IETM, British Council.

Mednarodni projekti

Motovila kot partner sodeluje pri projektu »AMPLIFY: Naj bo prihodnost Evrope vaša prihodnost« (januar 2021–junij 2022), ki ga koordinira združenje Culture Action Europe. Aktivnosti projekta so del konference o prihodnosti Evrope.

Amplify Blue

Študijski obiski Onkraj horizontov za domače in gostujoče tuje kulturne managerje in ustvarjalce z namenom krepitve sodelovanja s kulturnimi izvajalci iz Slovenije:
– Onkraj horizontov: Nizozemska (januar 2020)
– Onkraj horizontov: fokus Ukrajina (oktober 2018)
– Onkraj horizontov: Armenija-Gruzija-Moldavija-Ukrajina (april 2017)

Danube Culture Platform – Creative Spaces of the 21st Century / CultPlatForm_21 (2017–2019): transnacionalno povezovanje in sodelovanje na področju kulture in turizma, ki si prizadeva odkriti in oživeti (ne)vidno kulturno dediščino v Podonavju ter jo približati javnosti prek sodobne umetniške interpretacije in novih izobraževalnih formatov.

CED Slovenija

Če razmišljate o prijavi na razpis Ustvarjalne Evrope, vam lahko Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji pomaga pri prvih korakih:
– strokovno oceni projektno idejo
– pomaga pri iskanju partnerjev po Evropi
– svetuje pri iskanju drugih nacionalnih in mednarodnih možnosti financiranja
– nudi svetovanje in usposabljanje o projektnem vodenju
– pomaga pri postopku prijave in odgovarja na tehnična vprašanja

CED Slovenija deluje v okviru Motovile ob podpori Ministrstva za kulturo RS in Evropske komisije – GD za izobraževanje in kulturo ter GD za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo.

Motovila&cedslovenia Logo

KULtorki ponujajo brezplačne termine za informativni sestanek

Vsak torek med 10. in 13. uro.
Obvezen je predhodni dogovor glede termina svetovanja prek e-pošte info@ced-slovenia.eu ali telefona +386 (0)59 01 65 76.

Kultorki 10 13 Banner

Projekt Infografika

Interaktivna vizualizacija rezultatov črpanja sredstev iz programov EU za kulturo, film in avdiovizualno področje od leta 2000 dalje.
V sodelovanju s Culture.si / Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost.

Infografika Banner Big

Strokovna usposabljanja

Organiziramo usposabljanja v različnih formatih na temo kot so komuniciranje, razvoj projektov in idej, doseganje občinstev in strateškega razvoja organizacij. Avdiovizualni sektor krepimo s strokovnimi nasveti za uspešno plasiranje njihovih projektov na mednarodne trge in dostopom do financ. Spodbujamo ustvarjalni razvoj s čezmejnim potencialom doseganja občinstev. V ospredju usposabljanj so področja, kot so razvoj scenarijev in projektov različnih žanrov/formatov; poslovne, pravne in finančne zadeve; trženje in distribucija; promocija in prikazovanje; uporaba digitalnih tehnologij ipd.

Poleg serije usposabljanj o strateškem delovanju v kulturi Onkraj kulturnega modela (2018–) v sodelovanju s Centrom za kreativnost (MAO) in PRO KUS: Prenos veščin in znanja za profesionalizacijo v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih (okt. 2019–jan. 2022) v partnerstvu z zavodoma Otok in Kinoatelje, sodelujemo npr. tudi pri pripravi in izvedbi strokovnega programa na filmskih festivalih FDF, LIFFe, FSF ali FeKK.

Prav tako izvajamo predavanja in usposabljanja v okviru izobraževanj drugih institucij, npr.:
Plan B za kulturne politike evropskih mest v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana (2020).
Preteklost za prihodnost: izzivi in priložnosti financiranja EU za kulturno dediščino, RRA LUR (2018).
– Financiranje razstav in projektov sodobne umetnosti, Svet umetnosti. Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje, SCCA–Ljubljana (2017, 2019).
– Osnove financiranja EU, Občina Kidričevo (2015).
– Projektni management, Centar za promociju nauke, Beograd (2015).
– Creative StartUp, 2014–2015 v partnerstvu z ZRC Koper.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1