Spodbujamo razvoj učinkovitih pristopov delovanja v kulturi

Pomagamo organizacijam iz kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, da preko usposabljanj pod naslovom Onkraj kulturnega modela z (mednarodnimi) strokovnjaki preverijo svoj kulturni (poslovni) model oz. poslovanje in ga prilagodijo ter dosežejo trajn(ostn)e učinke v prihodnosti.

Kulturni sektor se ne more zanašati zgolj na predpostavko svoje vrednosti. Glede na kompleksne in nepredvidljive potrebe javnega proračuna (doma in na ravni EU) mora biti vrednost kulture izražena v konceptih, ki so razumljivi tudi za tiste, ki niso njeni naravni podporniki. Poleg koncepta vrednosti kulture same po sebi je treba razmišljati tudi o njeni razvojni vlogi in socialnih učinkih. Le tako lahko sektor doseže interes in podporo širše družbe, meni Mateja Lazar iz Motovile.

Spremljajte #onkrajkulturnegamodela #OKM

Usposabljanja “Onkraj kulturnega modela” (OKM) ponujajo nova orodja, veščine in znanja za celostni razvoj kulturnega in ustvarjalnih sektorjev. Organizacijam pomagamo, da s pomočjo strokovnjakov preverijo svoj kulturni (poslovni) model oz. poslovanje in ga prilagodijo ter dosežejo trajn(ostn)e učinke v prihodnosti.

21. oktobra smo v Novi Gorici izvedli brezplačni seminar “POT POD NOGE: Prvi koraki kulturnega menedžerja v svet” s koristnimi informacijami in praktičnimi napotki za mednarodno kulturno povezovanje in sodelovanje. Kaj so povedali izkušeni kulturni menedžerji Tanja Kalčić (EPK Reka), Alma R. Selimović (Bunker), Mateja Zorn (Kinoatelje) in Miha Černec (Staragara), preverite tukaj.

Tadejtrnovsek Okm2019 Motovila FotokatjagoljatTadej Trnovšek, Muzej krščanstva na Slovenskem: Udeležba na konferenci in delavnici v MAO je bila zame zelo koristna in prijetna izkušnja. Pohvaliti je potrebno tako organizatorje kot izbor predavateljev, ki so nam na konkretnih primerih postregli z nujno potrebnimi napotki. Najbolj mi je v spominu ostala delavnica s Julie Aldridge. Njen koncept o pripravi muzejskih projektov smo v našem muzeju pred kratkim že preizkusili pri snovanju nove stalne postavitve. Obnesel se je nad pričakovanji. Prepričan sem, da si bomo z njim pomagali tudi pri snovanju prihodnjih projektov.

Serijo usposabljanj o strateškem delovanju v kulturi Onkraj kulturnega modela (2018–) organiziramo v sodelovanju s Centrom za kreativnost (MAO).

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1