Spodbujamo razvoj učinkovitih pristopov delovanja v kulturi

Pomagamo organizacijam iz kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, da preko usposabljanj pod naslovom Onkraj kulturnega modela z (mednarodnimi) strokovnjaki preverijo svoj kulturni (poslovni) model oz. poslovanje in ga prilagodijo ter dosežejo trajn(ostn)e učinke v prihodnosti.

Kulturni sektor se ne more zanašati zgolj na predpostavko svoje vrednosti. Glede na kompleksne in nepredvidljive potrebe javnega proračuna (doma in na ravni EU) mora biti vrednost kulture izražena v konceptih, ki so razumljivi tudi za tiste, ki niso njeni naravni podporniki. Poleg koncepta vrednosti kulture same po sebi je treba razmišljati tudi o njeni razvojni vlogi in socialnih učinkih. Le tako lahko sektor doseže interes in podporo širše družbe, meni Mateja Lazar iz Motovile.

Spremljajte #onkrajkulturnegamodela #OKM

Usposabljanja “Onkraj kulturnega modela” (OKM) ponujajo nova orodja, veščine in znanja za celostni razvoj kulturnega in ustvarjalnih sektorjev. Organizacijam pomagamo, da s pomočjo strokovnjakov preverijo svoj kulturni (poslovni) model oz. poslovanje in ga prilagodijo ter dosežejo trajn(ostn)e učinke v prihodnosti.

Ne spreglejte nas 21. oktobra, ko bomo v Novi Gorici izvedli brezplačni seminar POT POD NOGE: Prvi koraki kulturnega menedžerja v svet s koristnimi informacijami in praktičnimi napotki za mednarodno kulturno povezovanje in sodelovanje. Prijave odprte!

Tadejtrnovsek Okm2019 Motovila FotokatjagoljatTadej Trnovšek, Muzej krščanstva na Slovenskem: Udeležba na konferenci in delavnici v MAO je bila zame zelo koristna in prijetna izkušnja. Pohvaliti je potrebno tako organizatorje kot izbor predavateljev, ki so nam na konkretnih primerih postregli z nujno potrebnimi napotki. Najbolj mi je v spominu ostala delavnica s Julie Aldridge. Njen koncept o pripravi muzejskih projektov smo v našem muzeju pred kratkim že preizkusili pri snovanju nove stalne postavitve. Obnesel se je nad pričakovanji. Prepričan sem, da si bomo z njim pomagali tudi pri snovanju prihodnjih projektov.

Serijo usposabljanj o strateškem delovanju v kulturi Onkraj kulturnega modela (2018–) organiziramo v sodelovanju s Centrom za kreativnost (MAO).

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija
Logo Mol 1