Media Cee&animateka Dec2018 P5a8800

Animirani film

Motovila med oktobrom 2018 in decembrom 2019 kot partner sodeluje pri projektu »Animirani film: od gradnje občinstva do krepitve povezovanj in promocije animirane filmske krajine«, ki ga koordinira Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta.

Cilj projekta je krepitev in profesionalizacija organizacij ter kompetenc zaposlenih na področju animiranega filma, razvoj kakovostnih aktivnosti in vsebin, vključno s promocijo in mednarodnimi povezavami. Projektne dejavnosti upoštevajo vse segmente, pomembne za razvoj in nadgradnjo področja animiranega filma, tj. od filmske in AV produkcije, kulturne vzgoje, filmskih festivalov, distribucije, promocije, organizirane filmske stroke, analiz in evalvacij področja do vzpostavitve trajnostnega dialoga z javnimi politikami in sofinancerji.

Motovila sodeluje pri promociji, mednarodnemu povezovanju in usposabljanju akterjev na področju animiranega filma. Z namenom ozaveščanja o pomenu podpore in spodbujanja mednarodne mobilnosti za razvoj animiranega filma v Sloveniji, se Motovila skupaj s partnerji vključuje v aktiven dialog z odločevalci na nacionalni ravni. Motovila bo v okviru projekta izvedla pilotno analizo o sistemih podpore za animirani film in predstavila različne prakse v primerljivih državah kot so Latvija, Češka, Srbija in Ukrajina.

Trajanje projekta: oktober 2018–december 2019
Vodja projekta: Društvo za oživljanje zgodbe 2 kolut

Partnerji

Partnerji: MOTOVILA, Center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih; ZVVIKS, zavod za film in avdiovizualno produkcijo; Društvo za izvajanje filmske vzgoje slon; Društvo slovenskega animiranega filma.

Pridruženi partnerji iz Slovenije: ZDSFU–Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, Kinodvor, Slovenska Kinoteka, Art Kino Mreža Slovenije, Mednarodni grafični likovni center, Moderna galerija (MG+MSUM), Kosovelov dom Sežana, Zavod Dagiba, Srednja šola za fotografijo in oblikovanje Ljubljana, Zavod Bunker.

Pridruženi partnerji iz tujine: Národní filmový archiv, Praga, (CZ), Film Centre Serbia, Beograd (RS), Macedonian Film Agency, Skopje (MK), National Film Centre of Latvia, Riga (LT), Ukrainian Cultural Foundation, Kijev (UI), CEE Animation, Praga (CZ).

Projektni konzorcij je finančna sredstva uspešno pridobil na Javnem razpisu za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije nevladnih organizacij in prostovoljstva Ministrstva za javno upravo RS.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1