Motovila Plan B 932x600px 1

Plan B za kulturne politike evropskih mest

Namen cikla spletnih pogovorov Plan B za kulturne politike evropskih mest je izmenjava izkušenj med evropskimi mesti v zvezi z zagotavljanjem stabilnega okolja umetniškim in kulturnim ustvarjalcem in organizacijam v času krize, ki jo je sprožila pandemija. Primeri dobre prakse in premisleki so lahko zgled in spodbuda za evropska mesta v času, ko je nujno poiskati nove načine delovanja kulturnih subjektov.

Prvi spletni pogovor pod naslovom Vgrajevanje plana B v mestne kulturne strategije (22. junij 2020) v ciklu o kulturnih politikah evropskih mest v kriznih razmerah in po njih se je osredotočil na začasne ukrepe in dolgoročne premisleke o kulturnih strategijah. Z nami so bili Mateja Demšič, Vodja oddelka za kulturo, Mestna občina Ljubljana, Alexandra Sabino, Svetovalka namestnika župana za kulturo, Mesto Lizbona in Vuk Radulović, Vodja sektorja za mednarodno sodelovanje, Fundacija Novi Sad 2021. Pogovor s predstavniki mest je moderiral priznani mednarodni strokovnjak za kulturne politike in razvoj ustvarjalnih mest, Ragnar Siil.

Priporočamo ogled celotnega VIDEO pogovora!

Planb Junij 2020Kaj so povedali gosti:

Mateja Demšič, Vodja oddelka za kulturo, Mestna občina Ljubljana: »Ne smemo si dovoliti, da bi se zdaj sesulo nekaj, kar smo gradili leta, zaradi nečesa drugega«.

Alexandra Sabino, Svetovalka namestnika župana za kulturo, Mesto Lizbona: »Socialna podpora za samostojne ustvarjalce skorajda ne obstaja«.

Vuk Radulović, Vodja sektorja za mednarodno sodelovanje, Fundacija Novi Sad 2021: »Razmisliti moramo o sodelovanju s tehnološkim sektorjem«.

Pogovori bodo v angleškem jeziku brez tolmačenja.
Dodatne informacije: Tanja Kos (tanja.kos[at]motovila.si)

Cikel spletnih pogovorov organizirata Mestna občina Ljubljana in zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s člani evropske mreže centrov Ustvarjalna Evropa. Mestna občina Ljubljana je kandidatka za naziv Evropska prestolnica kulture 2025.

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija
Logo Mol 1