Mip A In Ljubljana 2023 ©motovila Photo By Katja Goljat Kat4858 – Kopija

Motovila do konca leta 2023

Do konca leta 2023 organiziramo strokovne, informativne in svetovalne dogodke, tudi za deležnike, ki pripravljajo projektne vloge za razpise Ustvarjalna Evropa.

Poleg tega smo se odzvali vabilu za sodelovanje na dogodkih doma in v tujini.

Preverite, kaj pripravljamo za vas!

Želite sodelovati z nami?
Pišite nam na info[at]motovila.si.

[Foto Katja Goljat ©Motovila: Srečanje MIP-A, Ljubljana 2023]

(So)organiziramo

Ustvarjalna Evropa v Celju (Celje, 24. oktober), informativni dan za predstavnike organizacij iz kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki jih zanimajo razpisi Ustvarjalna Evropa KULTURA za leto 2024. V sodelovanju z Mestno občino Celje in Celjskim mladinskim centrom (Europe Direct Savinjska).

Spletni Info dan Kultura za razpise 2024 (Zoom, 26. oktober) za predstavnike organizacij iz kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki jih zanima letni fokus podprograma Kultura in razpisi za leto 2024, tudi na področju mednarodne mobilnosti. POZOR: potem sledita dve tehnični delavnici za prijavitelje v Ljubljani – z omejenim številom udeležencev in brez ponovitve:
– Delavnica I. – Projekti sodelovanja Kultura 2024: vsebinska zasnova projekta, 23. november.
– Delavnica II. – Projekti sodelovanja Kultura 2024: finančno načrtovanje in pravni vidiki, 11. december.

Spletno srečanje o razpisu KULTURA – projekti sodelovanja 2024 (na spletu v angleščini, 8. november). Predstavili bomo aktualni razpis za evropske projekte sodelovanja (COOP). Prijave obvezne! V sodelovanju s centri CED Nizozemska, Luksemburg, Islandija in Belgija.

Ustvarjalna Obzorja (Ljubljana, 9. november) za vse, ki s svojo dejavnostjo segate na področje raziskav in inovacij in vas poleg aktualnih razpisov programa Ustvarjalna Evropa – Kultura zanimajo tudi nove priložnosti za financiranje mednarodnega sodelovanja in povezovanja v kulturi, ki jih v letu 2024 ponuja program Obzorje Evropa. V sodelovanju z MVZI (Točka Obzorje Evropa).

#we_do! za preprečevanje zlorab in drugih oblik diskriminacije v filmski industriji (Ljubljana, 14. november) za predstavnike avdiovizualnega sektorja predstavitev primera dobre prakse avstrijskega svetovalnega centra #we_do! in razprava o tem, kako lahko sodelujemo pri ustvarjanju bolj vključujočega okolja v filmski industriji. V sodelovanju s Cankarjevim domom na filmskem festivalu Liffe.

Mobilnost in medkulturno sodelovanje: priložnosti Ustvarjalne Evrope (Ljubljana, 16. november) za predstavnike s področja uprizoritvenih umetnosti. Poleg priložnosti Ustvarjalne Evrope bo prvič javno in ekskluzivno za slovenske kulturno-umetniške organizacije predstavljen nov ukrep za mobilnost na področju uprizoritvenih umetnosti Perform Europe. V sodelovanju z evropsko mrežo Pearle*.

Spletni pitching za projekte sodelovanja COOP 2024 (na spletu, 30. november) za organizacije iz kulturnih in ustvarjalnih sektorjev, ki jih zanima sodelovanje na razpisu za projekte sodelovanja COOP 2024. V sodelovanju s centri CED. Prijave odprte!

KULtorki: serija brezplačnih svetovanj o programu Ustvarjalna Evropa. Vse zainteresirane prosimo za obvezen predhodni dogovor glede termina, in sicer prek e-pošte info[at]ced-slovenia.eu.

Uspešno … ustvarjalno 2023 (Ljubljana, 19. december) tradicionalni letni decembrski dogodek za predstavnike najrazličnejših organizacij (javnih in nevladnih), dejavnih na področju kulture in filma, ki jih povezuje izkušnja mednarodnega povezovanja pod okriljem programa Ustvarjalna Evropa.

Motovila na

Festival Poklon viziji, ki ga med 16. in 22. oktobrom organizira Kinoatelje. Motovila je partner filmskih festivalov.

CEE Animation Workshop na spletu, 25. oktober. V sodelovanju s CED MEDIA Češka bomo udeženkam_cem usposabljanja predstavili priložnosti, ki jih omogoča program Ustvarjalna Evropa MEDIA ter primere dobre prakse na področju animacije.

Zaključni dogodek projekta MIP-A v Bruslju, 20. in 21 novembra. V sodelovanju z On the Move in touring artists.

Nacionalni dogodek – ROAD3P »Kaj ponuja aktualna evropska finančna perspektiva projektom kulturne dediščine?« v Ljubljani, 29. novembra. V sodelovanju z Inštitutom za ekonomska raziskovanja.

Animateka PRO v Ljubljani, 1.decembra. Na festivalu Animateka vabimo na okroglo mizo z naslovom AFN predstavlja That’s What She Said, kjer vam bomo predstavili delovanje mreže festivalov animacije iz regije in pomen ustvarjalk animiranega filma.

Noč evropskega filma v Ljubljani, 5. decembra (Kinodvor), in na Ptuju, 6. decembra (Mestni kino Ptuj). Vabljeni na brezplačne projekcije evropskih filmov.

Informativni seminar in delavnica Transnational Networking Event on Opportunities within the Creative Europe Culture Sub-Programme – 2024 v Skopju, 6. in 7. decembra, ki ga organizira Ministrstvo za kulturo Severne Makedonije v sodelovanju s centri CED Albanija, Belgija, Gruzija, Nemčija, Črna gora, Srbija in Slovenija.

Na povabilo CED Srbija bomo 9. decembra na mednarodnem mentorskem programu v Krušovcu, Srbija, gostovali in predavali o izkušnjah in priložnostih sodelovanja v Ustvarjalni Evropi.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1