Mip Banner

Usposabljanje MIP-Amplifier

Datum dogodka 11.09. 2023  −  13.09. 2023
VstopninaBrezplačno

Motovila med 11. in 13. septembrom 2023 v Ljubljani gosti kolege iz touring artists (DE) in On the Move (BE/FR), s katerimi bomo izvedli usposabljanje s ciljem opolnomočiti na novo vzpostavljene informacijske točke za mobilnost in zasnovali priročnik za novince MIPMobility Information Points. Del usposabljanja na povabilo organiziramo tudi za slovenske partnerje (EURES, SOLVIT, Tvoja Evropa nasveti idr.) v Hiši EU. Aktivnosti so del projekta za okrepitev dejavnosti informacijskih točk za mobilnost MIP-Amplifier.

Predstavnike MIP lahko srečate na forumu #Mobility4Creativity, 12. septembra.

Na forumu Mobilnost ZA ustvarjalnost, 12. septembra, bomo predstavili tudi informacijske točke za mobilnost MIP, katerih cilj je reševanje administrativnih izzivov, s katerimi se umetniki in kulturni delavci soočajo pri čezmejnem delu. Še posebej se bomo osredotočili na mobilnost v/iz Nemčije, saj bodo z nami izjemni strokovnjaki iz touring artists.

Vabljeni na forum #Mobility4Creativity in spoznajte delo informacijskih točk!

Kot nemška informacijska točka za mobilnost (MIP) touring artists ponuja informacije in nasvete za umetnike in kulturne delavce v mednarodnem kontekstu (v/iz Nemčije). Prek spletnega portala (www.touring-artists.info) in brezplačne svetovalne službe se ukvarja z administrativnimi vidiki čezmejne mobilnosti, kot so vizumi, davki, socialna varnost, zavarovanje in carina. touring artists je skupni projekt International Theatre Institute (ITI) Germany, Internationale Gesellschaft der Bildenden Künste (IGBK, International Association of Art), in Dachverband Tanz Deutschland (German Dance Association), ki ga podpira zvezni komisar za kulturo in medije.

Projekt MIP-A je prejel podporo ECAS-European Citizen Action Service kot del projekta EURECA 2023, ki ga sofinancira Evropska unija. Usposabljanje MIP-A v Ljubljani bo izvedeno s podporo ECAS in Ministrstva za kulturo RS.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1