Animateka Pro

Okrogla miza: AFN: That’s What She Said

Motovila je koproducent programa AnimatekaPRO. V petek, 1. decembra ob 14.00, vas vabimo v Slovensko kinoteko na okroglo mizo s koordinatorko programa mreže festivalov animiranega filma AFN: That’s What She Said in avtoricami, prisotnimi na festivalu. Program prinaša skrbno izbran nabor izstopajočih kratkih avdiovizualnih del ustvarjalk ali tistih, ki se identificirajo kot ženske, iz zadnjih edicij festivalov Animateka, Animest, Fest Anča, Animafest in Anifilm, ki so del mreže festivalov animiranega filma (AFN).

Njihovi programski selektorji prepoznavajo moč žensk in opozarjajo na pomen ženskega glasu v industriji animiranega filma. Izbor obsega edinstvene zabavne, pa tudi temačne zgodbe, ustvarjene v različnih tehnikah animacije.

Kaj: okrogla miza AFN: That’s What She Said
Kdaj: petek, 1. decembra ob 14.00
Kje: Slovenska kinoteka, Miklošičeva cesta 28, Ljubljana
Gostje: Milanka Fabjančič (SI), Lea Vidaković (HR), Martina Meštrović (HR), Sofiia Melynik (UA); moderira Kamila Dohnalova – producentka (Last Films, CZ; MAUR Film, CZ); festivalska producentka (Anifilm, CZ).

AnimtekaPRO je festivalska platforma, kjer se seznanjamo z aktualnimi smernicami na področju animiranega filma prek predavanj, okroglih miz, tematskih predstavitev in pogovorov z avtorji. Celoten strokovni program Animateka PRO je dostopen na povezavi tukaj.

Festival Animateka je del mreže Animation Festival Network s podporo Ustvarjalna Evropa MEDIA, v kateri sodelujejo s podobnimi festivali s Hrvaške, Češke, Slovaške in Romunije.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1