Ustvarjalnaobzorja Veclogotov 1200x800px

Ustvarjalna Obzorja

Datum dogodka 09.11. 2023 • 09:00  −  09.11. 2023 • 14:00
VstopninaBrezplačno

Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in inovacije (Točka Obzorje Evropa), v četrtek, 9. novembra v Ljubljani organizira informativni dan, na katerem bomo predstavili dva EU programa, tj. Ustvarjalna Evropa in Obzorje Evropa ter aktualne razpise za leto 2024.

Dogodek je namenjen predstavnikom kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki s svojo dejavnostjo segajo na področje raziskav in inovacij in jih zato zanimajo priložnosti za financiranje mednarodnega sodelovanja in povezovanja, ki jih omogočata omenjena evropska programa. Ustvarjalna Obzorja so eden od dogodkov letošnjega Meseca znanosti.

Obvezne so prijave prek spletnega obrazca do srede, 8. novembra do 13.00.

Dodatne informacije: info@ced-slovenia.eu

Kdaj

Četrtek, 9. november, 9.00–14.00

Kje

Atrij ZRC SAZU, Novi trg 2, Ljubljana

Prijave do

Sreda, 8. november do 13.00

Obzorje Evropa (Horizon Europe) je okvirni program EU za raziskave in inovacije, ki je osredotočen predvsem na globalne izzive in evropsko industrijsko konkurenčnost podjetij. V sklopu t. i. Grozda 2 “Kultura, ustvarjalnost in vključujoča družba” v letu 2024 omogoča priložnosti za kulturni in ustvarjalne sektorje, in sicer za krepitev demokratičnega upravljanja in udeležbe državljanov, varovanja in promocije kulturne dediščine ter odzivanja in oblikovanja večplastne družbene, gospodarske, tehnološke in kulturne transformacije.

Ustvarjalna Evropa (Creative Europe) je program EU za podporo kulturnim in ustvarjalnim sektorjem v Evropi. Program tudi v letu 2024 omogoča razpisne priložnosti, ki so zanimive za ustvarjalce in organizacije v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih, da soustvarjajo in sodelujejo prek meja in dosežejo širše občinstvo ter pri tem obravnavajo aktualna družbena vprašanja.

PROGRAM (9.00-14.00)
  • Ključni poudarki programa Obzorje Evropa in aktualni razpisi v letu 2024 za kulturni in ustvarjalne sektorje.
  • Ključni poudarki programa Ustvarjalna Evropa KULTURA in aktualni razpisi za leto 2024.
  • Pravno finančna vprašanja pri izvajanju projektov Obzorja Evropa in Ustvarjalna Evropa.
  • Izkušnje uspešnih prijaviteljev Obzorja Evropa in Ustvarjalna Evropa.
  • Priložnost za mreženje in povezovanje, vključno s pogostitvijo.

Sodelujejo dr. Tomaž Boh (MVZI), mag. Darija Valančič in dr. Davor Kozmus (MVZI/Točka Obzorje Evropa), Mateja Lazar in Tanja Kos (Motovila/CED Slovenija) ter predstavniki uspešnih prijaviteljev Špela Pavli Perko (Delavski dom Trbovlje), dr. Martin Pogačar (Inštitut za kulturne in spominske študije ZRC SAZU), Ajda Pistotnik (Policy Lab) in Simon Gmajner (Zavod Kersnikova). Dogodek povezuje Toni Cahunek.

Dogodek je del aktivnosti nacionalnih informacijskih točk CED Slovenija (Motovila) in Točka Obzorje Evropa (MVZI). Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa. Ustvarjalna Obzorja so eden od dogodkov letošnjega Meseca znanosti.

PRIJAVE zbiramo do srede, 8. novembra 2023 do 13.00, glej spodaj spletni prijavni obrazec.

Število prostih mest je omejeno. Vljudno prosimo za odgovorne prijave, s čimer boste pripomogli k trajnostni izvedbi srečanja.

Dodatne informacije: info@ced-slovenia.eu

Kje bodo Ustvarjalna Obzorja?

Ustvarjalna Obzorja

Atrij ZRC, ZRC SAZU, Novi trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1