#we Do

#we_do! za preprečevanje zlorab in drugih oblik diskriminacije v filmski industriji

Datum dogodka 14.11. 2023 • 10:00  −  14.11. 2023 • 12:00
VstopninaBrezplačno

Motovila na 34. festivalu Liffe 14. novembra med 10.00 in 12.00 vabi na predstavitev in pogovor z dr. Meike Lauggas, ki dela v svetovalnem in informacijskem centru za filmske ustvarjalce v Avstriji. Predstavila bo primer dobre prakse avstrijskega svetovalnega centra #we_do! in spodbudila razpravo o tem, kako lahko sodelujemo pri ustvarjanju bolj vključujočega okolja v filmski industriji.

Prijave do zapolnitve mest oz. do 13. novembra prek spletnega obrazca.
Dogodek bo potekal v angleškem jeziku brez tolmačenja.

Kdaj

Torek, 14. november 2023, 10.00-12.00

Kje

Cankarjev dom, Ljubljana

Prijave do

zapolnitve mest oz. do 13. novembra

Prepoznavanje in preprečevanje zlorab v filmski industriji ni enostavno. Strah pred negativnimi posledicami ali pa tudi nepoznavanje pravic in veljavnih predpisov to pogosto preprečujeta. Na dogodku boom predstavili avstrijsko pobudo – informacijski in svetovalni center #we_do! Spodbuditi želimo razpravo o trenutni situaciji v filmski industriji v Sloveniji in možnih preventivnih ukrepih za preprečevanje zlorab in boljše delovno okolje.

K udeležbi vabimo različne profile delavk in delavcev v filmski industriji.

Kdo bo z nami?

Meike Lauggas#we_do! je svetovalni in informacijski center za filmske ustvarjalce v Avstriji, ki je bil ustanovljen leta 2019 na pobudo avstrijskega združenja filmskih ustvarjalcev in ponuja svetovanje in izobraževanja za posameznike in skupine. Obravnava različne oblike zlorab, diskriminacije in drugih neprimernih praks, pa tudi vprašanja, povezana z delovnim pravom.
Za filmske ekipe organizira informativna srečanja in preventivne delavnice, razvija model zaščite in varnosti v filmski industriji, ki ga prilagaja specifičnim razmeram posameznih produkcij. Dolgoročni cilj centra #we_do! so strukturne rešitve za izboljšanje delovnih pogojev v filmski industriji.

O predavateljici: Dr. Meike Lauggas je pri pobudi že od samega začetka in je pomembno prispevala k konceptualnemu razvoju centra #we_do!. Izvaja osebna svetovanja, razvija program preprečevanja in obvladovanja tveganj ter je odgovorna za odnose z javnostmi. Doktorirala je iz zgodovine znanosti in spola ter že več kot 20 let poučuje na Univerzi na Dunaju.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku brez tolmačenja.
Več informacij: info@motovila.si

Če je mogoče, pridite na dogodek peš oz. uporabite trajnostni prevoz (kolo, javni prevoz, car-sharing).
Parkirišče na kraju samem je na voljo le za plačilo.

Dogodek je del strokovnega programa 34. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala Liffe.

Prijave do zapolnitve mest oz. do 13. novembra prek spletnega obrazca (spodaj).
Vljudno prosimo za odgovorne prijave, s čimer boste pripomogli k trajnostni izvedbi srečanja.

Kje bo dogodek

Dogodek #we_do!

Cankarjev dom, Prešernova cesta, Ljubljana, Slovenija

Če je mogoče, pridite na dogodek peš oz. uporabite trajnostni prevoz na dogodek (kolo, javni prevoz, car-sharing). Parkirišče na kraju samem je na voljo le za plačilo.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1