Socials Info Session 1200x800

Mobilnost in medkulturno sodelovanje: priložnosti Ustvarjalne Evrope

Datum dogodka 16.11. 2023 • 16:00  −  16.11. 2023 • 17:30
VstopninaBrezplačno

Pearle* – Live Performance Europe vas v sodelovanju z Motovilo (CED Slovenija) 16. novembra vabi v Ljubljano na informativni seminar o priložnostih financiranja mobilnosti in medkulturnega sodelovanja na področju uprizoritvenih umetnosti. Predstavljene bodo priložnosti sodelovanja v Ustvarjalni Evropi ter prvič javno in ekskluzivno za slovenske kulturno-umetniške organizacije bo predstavljen razpis Perform Europe.

Info seminar je del programa 66. konference članov Pearle*, ki bo potekalo v Lutkovnem gledališče Ljubljana, 16. in 17. novembra 2023.

Prijave na informativni seminar do srede, 15. novembra do 13.00 na povezavi TUKAJ.
Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Kdaj

Četrtek, 16. november, 16.00–17.30

Kje

Lutkovno gledališče Ljubljana - Oder pod zvezdami

Prijave do

15. novembra do 13.00 prek spletnega obrazca

Program informativnega seminarja je razdeljen na dva dela:

V prvem delu bosta Mateja Lazar in Tanja Kos iz zavoda Motovila (CED Slovenija) predstavili različne priložnosti za umetnike, kulturne delavce in organizacije za sodelovanje v čezmejnih projektih. Spoznali boste, kako lahko Ustvarjalna Evropa podpre vaše pobude in projekte, s poudarkom na ustreznih aktualnih razpisih za leto 2024. Cilj Motovile je spodbujati nadnacionalno in medsektorsko sodelovanje v kulturnem in ustvarjalnem sektorju. Motovila v okviru svojih podpornih dejavnosti izvaja naloge CED Slovenija, nacionalne kontaktne točke za Ustvarjalno Evropo, okvirnega programa EU za kulturne in ustvarjalne sektorje.

V drugem delu bo Karen Verlinden, koordinatorka Perform Europe, predstavila ukrep Ustvarjalne Evrope za mobilnost v kulturi na področju uprizoritvenih umetnostih. Perform Europe podpira inovativne projekte za bolj vključujoča in ekološka trajnostna mednarodna gostovanja in sodelovanja na področju uprizoritvenih umetnosti v 40 državah članicah Ustvarjalne Evrope. Prvič javno in ekskluzivno za slovenske kulturno-umetniške organizacije bodo predstavljeni odprti razpis Perform Europe, merila upravičenosti in postopek prijave ter napotki za iskanje mednarodnih partnerjev.

PROGRAM:
  • 15.30: Kava dobrodošlice
  • 16.00: Uvodno predavanje Mobility & cross-cultural cooperation
  • 16.00–16.45: Priložnosti financiranja Ustvarjalne Evrope: Mateja Lazar & Tanja Kos, Motovila – CED Slovenija
  • 16.45–17.30: Priložnosti Perform Europe: Karen Verlinden, koordinatorka projekta
  • 17.30-18.00: Čas za vprašanja, odgovore in mreženje

Pearle* – Live Performance Europe je mednarodno združenje, ki povezuje delodajalce na področju uprizoritvenih umetnosti (vključno z glasbo) v Evropi. Pearle* prek svojih članov zastopa več kot 10.000 menedžerjev gledališč, koncertnih prizorišč, gledaliških produkcijskih podjetij, orkestrov, oper, baletnih in plesnih skupin, festivalov, promotorjev in drugih profesionalnih organizacij na področju uprizoritvenih umetnosti v Evropi. Je ena vodilnih organizacij v EU, ki postavlja regulative za vsakodnevno poslovanje organizacij s področja uprizoritvenih umetnosti.

Dogodek organizira Pearle* v sodelovanju z Motovilo. Organizator si pridržuje pravice do spremembe programa.

PRIJAVE NA INFORMATIVNI SEMINAR

Obvezne so spletne prijave (glej obrazec spodaj) do srede 15. novembra do 13.00. Vljudno prosimo za odgovorne prijave, s čimer boste pripomogli k trajnostni izvedbi srečanja.

Dogodek je brezplačen in bo potekal v angleškem jeziku brez tolmačenja.
Dodatne informacije: info[at]ced-slovenia.eu

Kje bo dogodek?

Seminar Mobilnost in medkulturno sodelovanje

Oder pod zvezdami, Krekov trg, Ljubljana, Slovenija

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1