Motovila Plan B 932x600px 1

Vgrajevanje plana B v mestne kulturne strategije

Prvi spletni pogovor (22. junij 2020) v ciklu o kulturnih politikah evropskih mest v kriznih razmerah in po njih se je osredotočil na začasne ukrepe in dolgoročne premisleke o kulturnih strategijah. Pogovor s predstavniki mest Novi Sad, Lizbona in Ljubljana je moderiral priznani mednarodni strokovnjak za kulturne politike in razvoj ustvarjalnih mest, Ragnar Siil (EE).

Priporočamo ogled celotnega pogovora!

Kaj so povedali gosti:

*Mateja Demšič, Vodja oddelka za kulturo, Mestna občina Ljubljana: »Ne smemo si dovoliti, da bi se zdaj sesulo nekaj, kar smo gradili leta, zaradi nečesa drugega«.

*Alexandra Sabino, Svetovalka namestnika župana za kulturo, Mesto Lizbona: »Socialna podpora za samostojne ustvarjalce skorajda ne obstaja«.

*Vuk Radulović, Vodja sektorja za mednarodno sodelovanje, Fundacija Novi Sad 2021: »Razmisliti moramo o sodelovanju s tehnološkim sektorjem«.

Planb Junij 2020

Namen cikla spletnih pogovorov Plan B za kulturne politike evropskih mest je izmenjava izkušenj med evropskimi mesti v zvezi z zagotavljanjem stabilnega okolja umetniškim in kulturnim ustvarjalcem in organizacijam v času krize, ki jo je sprožila pandemija. Primeri dobre prakse in premisleki so lahko zgled in spodbuda za evropska mesta v času, ko je nujno poiskati nove načine delovanja kulturnih subjektov.

Cikel spletnih pogovorov organizirata Mestna občina Ljubljana in zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s člani evropske mreže centrov Ustvarjalna Evropa.
Mestna občina Ljubljana je kandidatka za naziv Evropska prestolnica kulture 2025.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1