Motovila Onkrajhorizontov2017 Osek

Vstopna točka za mobilnost

Zavzemamo se za prenos znanja in boljše pogoje umetnikov in kulturnih delavcev. Razumemo slovenski kulturni in avdiovizualni ekosistem. Prizadevamo si biti (nacionalna) vstopna točka za celovito podporo mobilnosti umetnikov in kulturnih delavcev. Imamo profesionalno ekipo in mrežo partnerskih povezav doma in v tujini za dostop in prenos informacij o mobilnosti. Pri izvajanju svojih dejavnostih obveščamo, osveščamo in vključujemo tudi odločevalce.

Od leta 2014 smo gostili 290 domačih in tujih strokovnjakov, 115-krat na tujem promovirali slovenske ustvarjalce in to v 30 državah. Motovila je članica evropske mreže On the Move in pridružena članica Mobility Information Points (MIP).

V sodelovanju z On the Move smo kot del projektnih aktivnosti Mobility Spaces pripravili vodnik za financiranje mobilnosti na območju Balkana in specializirano usposabljanje za informatorje in promotorje programov o mednarodni mobilnosti v kulturi. Poleg tega smo 28. septembra 2022 v Ljubljani organizirali mednarodni forum pod naslovom »Ustvarjalnost za trajnost«.

Spremljajte #Mobility4Creativity #OnkrajHorizontov #BeyondHorizons

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1