Vstopna točka za mobilnost

Zavzemamo se za prenos znanja in boljše pogoje umetnikov in kulturnih delavcev. Razumemo slovenski kulturni in avdiovizualni ekosistem. Prizadevamo si biti (nacionalna) vstopna točka za celovito podporo mobilnosti umetnikov in kulturnih delavcev. Imamo profesionalno ekipo in mrežo partnerskih povezav doma in v tujini za dostop in prenos informacij o mobilnosti. Pri izvajanju svojih dejavnostih obveščamo, osveščamo in vključujemo tudi odločevalce.

Motovila je članica evropske mreže On the Move (OTM) in Mobility Information Points (MIP). Mateja Lazar iz Motovile je članica upravnega odbora OTM.

V Ljubljani smo 12. septembra 2023 organizirali forum Mobilnost ZA ustvarjalnost o trajnostni in pravični (mednarodni) mobilnosti v kulturi. 
Z On the Move in touring artists sodelujemo pri projektu MIP-Amplifier za okrepitev dejavnosti informacijskih točk za mobilnost. Med 11. in 13. septembrom 2023 smo v Ljubljani gostili kolege iz touring artists.

Spremljajte #Mobility4Creativity #MIP #OnkrajHorizontov #BeyondHorizons

Mip Amplifier (5)Z On the Move (BE) in touring artists (DE) sodelujemo pri projektu MIP-Amplifier za okrepitev dejavnosti informacijskih točk za mobilnost.

Cilj projekta MIP-Amplifier (MIP-A) je olajšati in optimizirati mobilnost umetnikov in kulturnih delavcev v EU s spodbujanjem zanesljivih, brezplačnih in dostopnih informacij po meri, in sicer tako, da bo ta dejavnost bolje dokumentirana in vidna. Projekt vključuje vse umetniške in kulturne sektorje.

Motovila je med 11. in 13. septembrom 2023 v Ljubljani gostila kolege iz touring artists, izjemne strokovnjake, ki v okviru dejavnosti informacijske pisarne za mobilnost v kulturi – MIP svetujejo ustvarjalcem, ki se pri delu v mednarodnem prostoru soočajo z administrativnimi in drugimi izzivi.

Motovila Mobility4creativity Kvadrat 2023 MobMobilnost ZA ustvarjalnost

  • KAJ: Mednarodni forum o trajnostni in pravični (mednarodni) mobilnosti v kulturi.
  • KDAJ: Torek, 12. september 2023.
  • KJE: Ljubljana, Dvorana Alme Karlin – Cankarjev dom.
  • Organizator: Motovila v sodelovanju s Cankarjevim domom, On the Move, touring artists, CED Madžarska idr. partnerji.
  • Če ste forum zamudili, si ga lahko ogledate v posnetku, ki je dostopen na Motovilinem YouTube kanalu.

V sodelovanju z On the Move smo kot del projektnih aktivnosti Mobility Spaces pripravili vodnik za financiranje mobilnosti na območju Balkana in specializirano usposabljanje za informatorje in promotorje programov o mednarodni mobilnosti v kulturi. Poleg tega smo 28. septembra 2022 v Ljubljani organizirali mednarodni forum pod naslovom »Ustvarjalnost za trajnost«.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1