Vstopna točka za mobilnost

Zavzemamo se za prenos znanja in boljše pogoje umetnikov in kulturnih delavcev. Razumemo slovenski kulturni in avdiovizualni ekosistem. Prizadevamo si biti (nacionalna) vstopna točka za celovito podporo mobilnosti umetnikov in kulturnih delavcev. Imamo profesionalno ekipo in mrežo partnerskih povezav doma in v tujini za dostop in prenos informacij o mobilnosti. Pri izvajanju svojih dejavnostih obveščamo, osveščamo in vključujemo tudi odločevalce.

Motovila je članica evropske mreže On the Move (OTM) in Mobility Information Points (MIP). Mateja Lazar iz Motovile je članica upravnega odbora OTM.

Spremljajte #MIP #Mobility4Creativity #OnkrajHorizontov #BeyondHorizons

Otm Mip Webiste Mip AInformacijske točke za mobilnost (Mobility Information Points – MIP) so informacijska središča, katerih cilj je reševanje administrativnih izzivov, s katerimi se umetnice_ki in kulturne_i delavke_ci soočajo pri čezmejnem delu.

Preverite, ali v vaši ciljni državi deluje točka MIP?

on-the-move.org/mobility-information-points

Mip Amplifier (5)Z On the Move (BE) in touring artists (DE) smo v letu 2023 sodelovali pri projektu MIP-Amplifier za okrepitev dejavnosti informacijskih točk za mobilnost.

Cilj projekta MIP-Amplifier (MIP-A) je olajšati in optimizirati mobilnost umetnikov in kulturnih delavcev v EU s spodbujanjem zanesljivih, brezplačnih in dostopnih informacij po meri, in sicer tako, da bo ta dejavnost bolje dokumentirana in vidna. Projekt vključuje vse umetniške in kulturne sektorje.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1