Cover Cmfg Balkan Region 2022

Vodnik za financiranje mobilnosti v kulturi na območju Balkana

20. septembra 2022 je izšel najnovejši Vodnik po financiranju mobilnosti – Mobility Funding Guide for the Balkan Region, namenjen regiji, ki vključuje Albanijo, Bolgarijo, Bosno in Hercegovino, Črno goro, Hrvaško, Kosovo, Romunijo, Severno Makedonijo, Slovenijo in Srbijo.

Namen vodnika je umetnikom in kulturnim delavcem ponuditi preverjene in zanesljive informacije in s tem spodbuditi njihovo poklicno napredovanje, umetniško rast in perspektive za mednarodno sodelovanje. Vodnik je pripravil On the Move v sodelovanju z lokalnimi partnerji, med njimi je tudi Motovila, predstavili pa smo ga tudi na forumu Ustvarjalnost ZA trajnost, glej tukaj – 03:35:46 Presentation of Mobility Funding Guide by Yohann Floch.

Vodnik vključuje priložnosti za spodbujanje mednarodne mobilnosti v kulturi, ki jih omogočajo tudi slovenske institucije kot so Ministrstvo za kulturo, JSKD, Javna agencija za knjigo, Slovenski filmski center, Ministrstvo za zunanje zadeve, Ministrstvo za javno upravo, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Maribor oz. upravljalci rezidenčnih umetniških programov kot so Divja misel, MGLC, KUD Mreža, Pekarna Magdalenske mreže, Društvo slovenskih književnih prevajalcev idr.

Vodnik je dostopen na povezavi TUKAJ.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1