Ced Meeting Cuenca July 2023 Img 20230817 Wa0000

Motovila do konca oktobra 2023

Do konca oktobra 2023 organiziramo strokovne, informativne in svetovalne dogodke, tudi za deležnike, ki pripravljajo projektne vloge za razpise Ustvarjalna Evropa.

Poleg tega smo se odzvali vabilu za sodelovanje na dogodkih doma in v tujini.

Preverite, kaj pripravljamo za vas!

Želite sodelovati z nami?
Pišite nam na info[at]motovila.si.

[Foto: Srečanje predstavnikov evropske mreže centrov CED. Cuenca, Španija, julij 2023.]

(So)organiziramo

Usposabljanje MIP-Amplifier (Ljubljana, 11.–13. september) za okrepitev dejavnosti informacijskih točk za mobilnost MIP. V sodelovanju z On the Move in touring artists. Na povabilo.

Mednarodni forum Mobilnost ZA ustvarjalnost (Ljubljana, 12. september) o trajnostni in pravični (mednarodni) mobilnosti v kulturi. Z domačimi in tujimi strokovnjaki bomo razpravljali o strategijah, pristopih in dobrih praksah. V sodelovanju s Cankarjevim domom, On the Move in touring artists, CED Madžarska idr. partnerji. #Mobility4Creativity Prijave odprte.

Delavnica načrtovanja trajnostne mobilnosti in zelene pisarne (Ljubljana, 13. september) za lažje načrtovanje in uvajanje bolj trajnostnih praks pri vsakodnevnem delovanju in mednarodnem sodelovanju. V sodelovanju z Umanotero in IPOP. Prijave odprte.

Okrogla miza na festivalu SHIP: GREEN MOVES EU MUSIC (Šibenik, 15. september) o okoljski trajnosti v glasbi na festivalu SHIP v Šibeniku. V sodelovanju s CED Hrvaška, Češka, Francija, Madžarska in Portugalska.

MEDIA info dan (Portorož, 7. oktober) na Festivalu slovenskega filma za predstavnike organizacij iz avdiovizualnega sektorja, ki jih zanimajo priložnosti razpisov Ustvarjalna Evropa MEDIA za leto 2024. V sodelovanju s Festivalom slovenskega filma. Poleg tega bomo sodelovali v razpravi Trajnostne prakse v filmski industriji, 8. oktobra.

Mednarodno srečanje urednikov na Portugalskem (Lizbona in Óbidos, 11.–14. oktober) za promocijo programa in projektov Ustvarjalna Evropa, s ciljem spodbujanja prevajanja evropskih literarnih del ter krepitve kulturnega sodelovanja med Slovenijo in Portugalsko. V sodelovanju s CED Portugalska.

Ustvarjalna Evropa v Celju (Celje, 24. oktober), informativni dan za predstavnike organizacij iz kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki jih zanimajo razpisi Ustvarjalna Evropa KULTURA za leto 2024. V sodelovanju z Mestno občino Celje in Celjskim mladinskim centrom (Europe Direct Savinjska). Prijave odprte.

KULtorki: serija brezplačnih svetovanj o programu Ustvarjalna Evropa. Vse zainteresirane prosimo za obvezen predhodni dogovor glede termina, in sicer prek e-pošte info[at]ced-slovenia.eu.

Motovila na

Festival Mladi levi v Ljubljani, 18.–26. avgust. Na povabilo zavoda Bunker 24. avgusta sodelujemo na sklepnem dogodku projekta ACT: Art, Climate, Transition s podporo Ustvarjalne Evrope.

Cela šiškarija / kulturna četrt Šiška se predstavlja v Ljubljani, 15. septembra. Obiščite Motovilino POP-UP pisarno v kulturni četrti Šiška. Namenjeno vsem, ki jih zanimajo priložnosti EU za mednarodno povezovanje v kulturi, filmu in ustvarjalnih sektorjih. V sodelovanju s Turizem Ljubljana.

Srečanje predstavnikov evropske mreže centrov CED s predstavniki Evropske komisije in Izvajalske agencije EACEA v Bruslju (BE), 3.–5. oktober.

Srečanje prejemnikov podpore Ustvarjalna Evropa s predstavniki Evropske komisije in Izvajalske agencije EACEA v Bruslju (BE), 17.–18. oktober.

Kulturni bazar v regiji 2023 v Kopru, 11.–12. oktober. Udeležba na strokovnem posvetu Kulturno-umetnostna vzgoja in razvoj občinstva, 11. oktobra v Gledališču Koper.

Festival Poklon viziji, ki ga med 16. in 22. oktobrom organizira Kinoatelje. Motovila je partner filmskih festivalov.

CEE Animation Workshop na spletu, 25. oktober. V sodelovanju s CED MEDIA Češka bomo udeženkam_cem usposabljanja predstavili priložnosti, ki jih omogoča program Ustvarjalna Evropa MEDIA ter primere dobre prakse na področju animacije.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1