Ship&creative Europe2023 Round Table Final2

Okrogla miza na festivalu SHIP: GREEN MOVES EU MUSIC

Datum dogodka 15.09. 2023 • 10:00  −  15.09. 2023 • 11:00

Center Ustvarjalna Evropa (CED) Hrvaška v sodelovanju s CED Češka, Francija, Madžarska, Portugalska in Slovenija ter v sodelovanju z We Move Music Croatia, hrvaško kontaktno točko za program Državljani, enakost, pravice in vrednote – CERV, Razvojno agencijo Šibeniške županije Knin in Francoskim inštitutom na Hrvaškem organizira okroglo mizo o okoljski trajnosti v glasbenem sektorju. Glavno vprašanje okrogle mize, ki bo 15. septembra na festivalu SHIP v Šibeniku na Hrvaškem, je kako lahko glasbeni sektor prispeva k evropskemu zelenemu dogovoru in kakšna je vloga glasbenih projektov v boju proti podnebnim spremembam?

Kaj

Okrogla miza

Kdaj

Petek, 15. september 2023, 10.00–11.00

Kje

Kuća umjetnosti Arsen, Obala hrvatske mornarice 1, Šibenik (HR)

Da bi dosegli bolj zeleno evropsko družbo, ima kultura pomembno vlogo pri ustvarjanju priložnosti za premikanje meja. V skladu z Evropskim zelenim dogovorom kot načrtom za trajnostno rast je ozelenitev opredeljena kot ena od medsektorskih prednostnih nalog evropske podpore, vključno z Ustvarjalno Evropo. Za obdobje 2021–2027 je skupni cilj 30 % proračuna Unije namenjen podpori podnebnim ciljem.

Na okrogli mizi bomo izmenjali prakse in znanje, ki spodbujajo glasbene producente, da prispevajo k bolj zeleni družbi. Vabljeni, da se nam pridružite. Izvedeli boste, kako do podpore EU za svoje projekte in kako sprejeti okoljsko bolj trajnostne prakse.

Moderator: Juliette Olivares (FR), LIVE DMA.
Gostje okrogle mize: Boyan Pinter (SPIKE Showcase, Glastonbury Festival, US/BG), Brenda Dobrovics (Rock for People, CZ), Klára Nagy (Hangvető, UPBEAT Platform, HU).

Več informacij na spletni strani festivala SHIP.

Ship FestivalSHIP je glasbeni showcase festival, ki bo potekal od 14. do 17. septembra 2023 v Šibeniku na Hrvaškem. Gre za glasbeni festival, namenjen odkrivanju nove evropske in hrvaške glasbe. SHIP organizira We Move Music Croatia (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) v sodelovanju s Kulturno trdnjavo Šibenik, konferenco pa podpirata Ministrstvo za kulturo in medije Republike Hrvaške ter Hrvaška turistična skupnost. Cilj festivala SHIP je predstaviti hrvaško glasbeno sceno in lokacijo festivala glasbenim strokovnjakom z vsega sveta ter postati platforma za mreženje po vzoru številnih showcase festivalov po Evropi in svetu.

Na festivalu SHIP lahko srečate naslednje predstavnike iz Slovenije: Miran Rusjan (MENT, Moonlee Records), Matjaž Manček (Kino Šiška), Nik Drozg (koncertni promotor: Kino Šiška, Channel Zero), Peter Baroš (Ministrstvo za kulturo RS), Lana Bauman (koncertni promotor: Lacha), Primož Kristan (SIGIC) idr..

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1