Predlog3

Spletni seminar: Izzivi AV dogodkov v digitalnem okolju

Datum dogodka 23.04. 2020 • 10:00  −  23.04. 2020 • 12:00
VstopninaBrezplačno

Vas zanima, kako so v slabem tednu mednarodno usposabljanje CEE Animation Workshop, ki bi se marca letos moralo odviti v Estoniji, prestavili na splet in kako se je na krizo odzvala spletna Baza slovenskih filmov?
Pridružite se nam na spletnem seminarju v četrtek, 23. aprila ob 10.00. Zanimali nas bodo tehnični, vsebinski, komunikacijski, finančni, kadrovski in drugi vidiki prehoda v virtualno okolje.
Trenutna situacija s koronavirusom je številne organizatorje kulturnih in filmskih dogodkov prisilila k premisleku o spremembi načina izvedbe ali celo o odpovedi dogodka. Motovila/CED Slovenija spremlja stanje in izzive, s katerimi se organizacije soočajo pri izvajanju mednarodnih projektov. Prehod v virtualno okolje je ena izmed rešitev. O različnih vidikih AV dogodkov v virtualnem okolju bomo govorili z Matijo Šturmom (Društvo slovenskega animiranega filma/CEE Animation) in Levom Predanom Kowarskim (Filmoteka). Dogodek bo namenjen tudi izmenjavi informacij in predlogov, povezanih z izvajanjem projektov s podporo Ustvarjalne Evrope v trenutnih razmerah. Sabina Briški Karlić (Motovila) pa bo na kratko predstavila aktualno stališče EK/EACEA glede izvajanja projektov v tem obdobju.

KDAJ

četrtek, 23. april 2020, od 10:00 do 12:00

KJE

prek spletne platforme Zoom

Prijava do

srede, 22. apr. 2020 do 17:00 na info[at]ced-slovenia.eu.

Drugi rezidenčni modul usposabljanja CEE Animation Workshop bi moral potekati med 16. in 21. marcem 2020 v Talinu, vendar so ga zgolj v nekaj dneh preoblikovali v spletno usposabljanje. Ohranili so približno 40 odstotkov napovedanega programa. Format so prilagajali tekom izvajanja glede na odzive mentorjev in udeležencev. Kaj vse prinaša tovrsten način dela in kakšna je prihodnost usposabljanja CEE Animation Workshop nam bo zaupal Matija Šturm ustanovitelj in vodja CEE Animation ter predsednik Društva slovenskega animiranega filma.

Baza slovenskih filmov (BSF) je prva nacionalna spletna platforma, na kateri lahko najdemo informacije o celotni slovenski filmografiji od njenih začetkov do danes. V času razglašene epidemije v sklopu akcije Vsi filmi doma, si lahko vsak teden na spletni bazi ogledate izbor slovenskih filmov. Filme si je do zdaj ogledalo že več kot 53.000 gledalcev. Več o akciji in bazi nam bo povedal idejni vodja in glavni urednik Lev Predan Kowarski.

Spletni seminar je brezplačen. Rok za prijave je do 22. aprila 2020 do 17:00, in sicer prek info[at]ced-slovenia.eu s pripisom »Izzivi AV dogodkov v digitalnem okolju«. Prijavljeni udeleženci bodo naknadno prejeli navodila za udeležbo in podrobnejši program spletnega seminarja. Udeležba bo mogoča za največ 100 udeležencev.

V branje priporočamo tudi:
Izzivi prehoda filmskih festivalov v virtualno okolje
Slovenski izvajalci projektov Ustvarjalna Evropa predlagajo 4 sklope ukrepov za premostitev težav
Koronavirus in izvajanje projektov s podporo Ustvarjalne Evrope
Koronavirus in posledice za filmsko industrijo

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1