Motovila Mala Sola 932x524px 2

Mala šola kulturnega menedžmenta: #1 Finančni menedžment

Datum dogodka 08.03. 2022 • 09:30  −  08.03. 2022 • 16:00
VstopninaBrezplačno

Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, zavodom Kinoatelje in EPK Nova Gorica/Gorizia GO!2025 organizira program usposabljanja Mala šola kulturnega menedžmenta. Serijo treh strokovnih usposabljanj marca začenjamo s finančnim menedžmentom, aprila pa sledita še usposabljanje iz razvoja občinstev in komuniciranja. S priznanimi strokovnjaki. Vabljeni!

Usposabljanja za predstavnike organizacij s področja kulturnega in ustvarjalnih sektorjev:

#1 Finančni menedžment:
8. marec, 9.30–16.00
Predava: Veronika Vodlan (SI)

Jezik: SL

#2 Razvoj občinstev:
5. april, 9.30–16.00
Predavata: Inês Bettencourt da Câmara in Ilídio Louro (PT)
Jezik: EN

#3 Osnove komuniciranja:
12. april, 9.30–16.00
Predava: Uroš Bonšek (SI)
Jezik: SL

Prijave za udeležbo
* na seriji usposabljanj NA LOKACIJI: do petka, 4. marca do 12.00 TUKAJ.
* samo na SPLETNEM predavanju #1 Finančni menedžment: TUKAJ do 4. marca.
Dodatne informacije: info[at]motovila.si

KDAJ

8. marec, 9.30 do 16.00

KJE

X-center, Nova Gorica & splet (samo predavanje)

PRIJAVE

odprte

#1 Finančni menedžment
Predavateljica: Veronika Vodlan
PROGRAM

Prvi del usposabljanja je zasnovan kot seminar, ki bo potekal v živo na lokaciji in tudi na spletu. Za manjšo skupino udeležencev na lokaciji po odmoru sledi še interaktivna delavnica.

SEMINAR na lokaciji in na spletu (9.30–12.30):
– Oblikovanje finančnega načrta.
– Učinkovita orodja za finančno načrtovanje in vodenje projektov.

INTERAKTIVNA DELAVNICA na lokaciji (13.30–16.00):
– Priprava finančnega načrta in poročanje.

K udeležbi vabljeni predstavniki organizacij s področja kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki želite pridobiti dodatno znanje na področju finančnega menedžmenta, še zlasti tisti, ki nameravate sodelovati na razpisih Ustvarjalna Evropa za projekte evropskega sodelovanja (glej tukaj) oz. načrtujete druge mednarodne projekte kot del aktivnosti evropske prestolnice kulture GO!2025.

V prvem delu seminarja se bomo posvetili pripravi finančnega načrta. Pregledali bomo različne kategorije stroškov in morebitne dileme oz. posebnosti priprave finančnega načrta. V drugem delu bomo spoznali različna orodja, ki so nam lahko v pomoč pri finančnem načrtovanju in vodenju (mednarodnih) projektov.

Delavnica bo namenjena prenosu teorije v prakso. Pripravili bomo model finančnega načrta in na praktičnih primerih spoznali, kateri so ključni dokumenti, ki jih moramo vedno shranjevati.

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku.

Prijave za udeležbo na
* seriji usposabljanj NA LOKACIJI: do petka, 4. marca do 12.00 TUKAJ.

Število mest na delavnici, ki bo potekala samo na lokaciji, je omejeno. Udeleženci bodo izbrani na podlagi prijave, v kateri bodo utemeljili motivacijo za udeležbo. Prednost imajo predstavniki organizacij, ki delujejo na območju goriške regije oz. je zanje rezervirano določeno število mest. V primeru velikega interesa se bo serije treh usposabljanj lahko udeležil po en predstavnik organizacije. Prednost imajo udeleženci, ki se bodo udeležili vseh treh usposabljanj. Sodelovanje zgolj na delavnicah ni mogoče.

* posameznem SPLETNEM predavanju: TUKAJ do zadnjega petka pred dogodkom (4. marec, 1. april in 8. april).


Motovila Pop Up PisarnaŠtevilo prostih mest:

20 za usposabljanje na lokaciji v Novi Gorici (serija treh predavanj in delavnic);
brez omejitve za tri predavanja prek spleta.

Motovilina POP-UP pisarna: Ekipa Motovile bo po usposabljanju v Novi Gorici na voljo za svetovanje za udeležence na lokaciji. V primeru, da bi želeli rezervirati termin, navedite v prijavi.

Veronika VodlanO predavateljici: VERONIKA VODLAN je projektna svetovalka na CNVOS – Centru za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij. Za sabo ima več kot 100 uspešno izpeljanih projektov, tako domačih kot mednarodnih. Je avtorica treh priročnikov za fundraising. Ima bogate izkušnje s področja pisanja in vodenja projektov, oblikovanja finančnih in vsebinskih poročil, evalvacije projektov ter svetovanja na tem področju. Poleg tega je koordinatorka za program ACF – Active Citizens Fund 2014-2021, ki ga v Sloveniji upravlja CNVOS v konzorciju z Zavodom PIP – Pravni in informacijski center Maribor in Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto – DRPD Novo mesto. Svetuje in izvaja strokovna usposabljanja s področja projektnega menedžmenta.
[Foto: arhiv CNVOS.]

Mala šola kulturnega menedžmenta je del serije usposabljanj Onkraj kulturnega modela, ki jo izvaja zavod Motovila kot del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Logo Czk

Vabljeni tudi na

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1