Motovila Mala Sola 932x524px 3

Mala šola kulturnega menedžmenta: #2 Razvoj občinstev

Datum dogodka 05.04. 2022 • 09:30  −  05.04. 2022 • 16:00
VstopninaBrezplačno

Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, zavodom Kinoatelje in EPK Nova Gorica/Gorizia GO!2025 organizira program usposabljanja Mala šola kulturnega menedžmenta. Serijo treh strokovnih usposabljanj marca začenjamo s finančnim menedžmentom, aprila pa sledita še usposabljanje iz razvoja občinstev in komuniciranja. S priznanimi strokovnjaki. Vabljeni!

Usposabljanja za predstavnike organizacij s področja kulturnega in ustvarjalnih sektorjev:

#1 Finančni menedžment:
8. marec, 9.30–16.00
Predava: Veronika Vodlan (SI)
Jezik: SL

#2 Razvoj občinstev:
5. april, 9.30–16.00
Predavata: Inês Bettencourt da Câmara in Ilídio Louro (PT)

Jezik: EN

#3 Osnove komuniciranja:
12. april, 9.30–16.00
Predava: Uroš Bonšek (SI)
Jezik: SL

Prijave za udeležbo na
* seriji usposabljanj NA LOKACIJI zaprte.
* samo na SPLETNEM predavanju #2 Razvoj občinstev: TUKAJ do 1. aprila.

Dodatne informacije: info[at]motovila.si

KDAJ

5. april, 9.30 do 16.00

KJE

X-center, Nova Gorica & splet (samo predavanje)

PRIJAVE

odprte

#2 Razvoj občinstev
Predavatelja: Inês Bettencourt da Câmara in Ilídio Louro (PT).
PROGRAM

O partnerskem povezovanju, vzajemnem učenju in sodelovanju s skupnostmi. Raznolikost je ključnega pomena za evropski projekt. Spodbuja nas k novim modelom razmišljanja in delovanja, še posebej v spremenjenih časih današnjega sveta. Odkrivamo različne poglede na svet, semantiko in druge načine reševanja problemov.

Prvi del usposabljanja je zasnovan kot seminar, ki bo potekal v živo na lokaciji in tudi na spletu. Za manjšo skupino udeležencev na lokaciji po odmoru sledi še interaktivna delavnica.
Na delavnici bomo obravnavali primere različnih evropskih projektov in tudi programe financiranja EU.

SEMINAR na lokaciji in na spletu (9.30–12.30)
INTERAKTIVNA DELAVNICA na lokaciji (13.30–16.00)

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

K udeležbi vabljeni predstavniki organizacij s področja kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki želite pridobiti dodatno znanje na področju razvoja občinstev, še zlasti tisti, ki nameravate sodelovati na razpisih Ustvarjalna Evropa za projekte evropskega sodelovanja (glej tukaj) oz. načrtujete druge mednarodne projekte kot del aktivnosti evropske prestolnice kulture GO!2025.


Motovila Pop Up Pisarna
Motovilina POP-UP pisarna: Ekipa Motovile bo po usposabljanju v Novi Gorici na voljo za svetovanje za udeležence na lokaciji. V primeru, da bi želeli rezervirati termin, navedite v prijavi.

Prijave za udeležbo na

* na SPLETNEM predavanju TUKAJ do 1. aprila.

* na LOKACIJI so zaprte, število mest je omejeno.
Kljub temu nam pišite na info[at]motovila.si, če vas udeležba v živo (predavanje + delavnica) zanima. Sporočili vam bomo, ali se je kakšno mesto sprostilo.

O predavateljih

Inês Bettencourt Da Câmara MapaInês Bettencourt da Câmara (PT) je diplomirala iz socialnega komuniciranja in doktorirala na ISCSP-UL na področju komunikacijskih znanosti, zanima pa jo predvsem socialna in institucionalna funkcija muzejev, kulturni menedžment, kulturno komuniciranje in razvoj občinstva. Je članica izvršnega odbora evropskega združenja Culture Action Europe in članica Mednarodnega odbora muzejskih delavcev ICOM, Portugalskega društva za komunikacije SOPCOM, Portugalskega muzeološkega združenja APOM in Evropskega sociološkega združenja ESA. Skoraj dve desetletji poučuje sociologijo, trženje in komunikacije. Leta 1999 je ustanovila organizacijo Mapa das Ideias, ki se posveča odnosom med muzeji, občinstvom in skupnostmi, in je od takrat direktorica.

Ilídio Louro MapaIlídio Louro ima akademsko izobrazbo s področja arhitekture, delal pa je tudi kot novinar, komunikator, oblikovalec in vodja projektov pri organizaciji Mapa das Ideias. Ustvarjalni in vizualni pristop združuje z analitičnim pogledom, kar je zelo pomembno pri pripravi delavnic strateškega razmišljanja in projektov za razvoj občinstev. Poleg tega je Ilidio sodeloval tudi pri kandidaturi portugalskega mesta Oeiras za Evropsko prestolnico kulture 2027.

Mala šola kulturnega menedžmenta je del serije usposabljanj Onkraj kulturnega modela, ki jo izvaja zavod Motovila kot del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Logo Czk

Vabljeni tudi na

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1