Banner Okm 1920x1080 4

Finančni management – Logični okvir razpisov za sofinanciranje projektov

Datum dogodka 09.06. 2020 • 10:00  −  09.06. 2020 • 11:30
VstopninaBrezplačno

Kako se vaša ekipa loteva prijave na razpise za sofinanciranje projektov? Ali vedno najprej natančno preberete in preučite navodila, smernice in prioritete razpisa? Si zastavite realne in merljive cilje, ki jih boste s projektom dosegli? Koliko časa potrebujete za pripravo finančne konstrukcije projekta in kako zastavite dogovore za partnerska sodelovanja?

Bojan Schuch, mednarodni strokovnjak za strateški in finančni razvoj organizacij, bo udeležencem spletnega seminarja predstavil nabor nasvetov z vidika učinkovitega projektnega managementa.

Bojan Schuh FotoBojan Schuch, mednarodni strokovnjak za strateški in finančni razvoj organizacij, bo udeležencem spletnega seminarja predstavil nabor nasvetov z vidika učinkovitega projektnega managementa: kako se lotiti procesa oblikovanja projektne prijave, kaj so najpogostejše napake prijaviteljev pri branju in razumevanju razpisne dokumentacije in kakšne so dobre prakse. Kot izkušeni finančni svetovalec se bo Bojan posebej osredotočil na koristne namige v procesu snovanja projekta, ki vam lahko prihranijo preglavice tudi pri kasnejšem izvajanju projekta.

KOMU JE SPLETNI SEMINAR NAMENJEN?

Seminar je namenjen posameznikom in organizacijam iz kulturnega in različnih ustvarjalnih sektorjev, ki se srečujejo z izzivi projektnega managementa v fazi iskanja primernih razpisov in kandidature na vse bolj selektivnih razpisnih postopkih na mednarodni ravni. Zato udeležbo priporočamo tako začetnikom kot tistim bolj izkušenim, ki želijo v eni uri nadgraditi svoje veščine za lažje in bolj učinkovito krmiljenje skozi vse bolj kompleksno vesolje razpisov.

OSREDNJE TEME SPLETNEGA SEMINARJA:
  • razumevanje razpisnih pogojev in smernic
  • cilji in kazalniki
  • proračun projekta
  • predstavitev izkušenj organizacije
  • projektni partnerji: od pisem podpore ali partnerskih sporazumov do sodelovanja
  • finančna zmogljivost organizacije za izvedbo projekta
O PREDAVATELJU:

Bojan Schuch, strokovnjak za finančni management in strateški razvoj v kulturi

Bojan Schuch ima več kot dvajset let izkušenj v managementu nevladnih organizacij in odličen pregled in poznavanje različnih programov sofinanciranja tako na Češkem, kjer deluje, v Srednji Evropi in širšem mednarodnem prostoru. Predvsem se osredotoča na svetovanje organizacijam pri strategijah učinkovitega pridobivanja sredstev za celostno delovanje in njihov stabilnejši finančni položaj.

V okviru fundacije Civil Society Development Foundation je med 1999—2011 vodil več programov s področja človekovih pravic, večinoma na področju civilnega in kulturnega dialoga. Kot izvršni direktor Inštituta za dokumentarni film (Institute of Documentary Film) je med 2012—2018 uspešno zastavil in vodil izvedbo treh uveljavljenih mednarodnih projektov s podporo Ustvarjalne Evrope na področju AV mreženja (East Doc Platform), digitalnih platform razvoja občinstev (Kinedok) in usposabljanja (Ex Oriente Film). V okviru svojega podjetja ABBS številnim organizacijam iz civilne in kulturne sfere svetuje pri strateškem finančnem razvoju.

NADALJEVALNI SPLETNI SEMINAR:

Finančni management (2. del): Izvajanje projektov: torek, 16. junij 2020, od 10.00 do 11.30, na katerem bo Bojan Schuch govorili o administrativno-finančnem vodenju projektov in poročanju financerjem.

PRIPOROČAMO TUDI:
Finančni menedžment – Strategije in taktike pridobivanja sredstev na razpisih: ponedeljek, 15. junij od 10.00 do 11.30. Predstavili bomo: Višegrajski sklad, Evropska kulturna fundacija (ECF), Active Citizens Fund v Sloveniji in Kultura Nova. Dogodek bo moderirala Urška Jež (SI), strokovnjakinja za strateški in finančni razvoj organizacij.

KDAJ

Torek, 9. junij 2020, 10:00–11:30

KJE

Spletna platforma Zoom

PRIJAVA DO

Ponedeljek, 8. junij do 17:00

Seminarji so del serije strokovnih usposabljanj “Onkraj kulturnega modela” (OKM), ki jo Motovila v sodelovanju s partnerji in mednarodnimi strokovnjaki izvaja od leta 2018, tokrat v sodelovanju s Centrom za kreativnost. Slovenskim predstavnikom kulturnega in ustvarjalnih sektorjev OKM ponuja priložnost, da svoj način delovanja preverijo in prilagodijo za doseganje trajn(ostn)ih učinkov v prihodnosti. Celoten program preverite tukaj.

Dogodki bodo potekali v angleškem jeziku brez tolmačenja.

Dodatne informacije: ines.kezman[at]motovila.si

Serija usposabljanj zavoda Motovila je organizirana kot del dejavnosti Partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija ter Mestna občina Ljubljana.

NE SPREGLEJTE: Če vas zanima področje razvoja občinstev – tudi v luči ponovnega vzpostavljanja odnosov s publiko po korona krizi – vas vabimo še na dva webinarja »Občinstvo v ospredju« s strokovnjakinjo Julie Aldridge (UK):

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1