Okm Motiv

Finančni menedžment – Strategije in taktike pridobivanja sredstev na razpisih

Datum dogodka 15.06. 2020 • 10:00  −  15.06. 2020 • 11:30
VstopninaBrezplačno

Je lovljenje enega razpisnega roka za drugim strategija? Prijava na čim več razpisov taktika preživetja? Si lahko privoščimo ne oddati prijave na razpis? Moram prebrati dokumente, uredbe in strategije, na katere se sklicuje besedilo razpisa?

Gostje:
Dea Vidović, direktorica sklada Kultura Nova (HR)
Michal Pavlík, vodja odnosov z javnostmi, Višegrajski sklad (SK)
Philipp Dietachmair, vodja programov, Evropska kulturna fundacija – ECF (NL)
Veronika Vodlan, projektna svetovalka, CNVOS / Active Citizens Fund v Sloveniji (SI)
Moderatorka: Urška Jež (SI)

Organizacije v kulturi največji delež sredstev, s katerimi uresničujemo svoje poslanstvo, pridobimo na lokalnih, nacionalnih in mednarodnih razpisih javnih in zasebnih financerjev. V pripravo prijav na razpise ter poročanje o realizaciji prijavljenih projektov in programov vlagamo nepregledno število ur dela, energije, znanj in potrpežljivosti pri rabi razpisnih obrazcev. Pogosto se nam ob izpolnjevanju tabel zdi, da te ne odsevajo stanja »na terenu«, pri poročanju pa smo omejeni na povzetke in številke, s katerimi lahko le deloma naslikamo učinke in dodano vrednost svojih aktivnosti. Se nerazumljeni počutijo tudi bralci naših prijav in poročil?

Na drugem v ciklu usposabljanj združenih pod naslov Onkraj kulturnega modela bomo odpirali ta in druga vprašanja, povezana s pridobivanjem sredstev na razpisih. »Za mizo« smo povabile sogovornike iz štirih domačih in tujih organizacij, ki razpisujejo sredstva za kulturo in ustvarjalne sektorje. Z njihovo pomočjo bomo skušali dobiti vpogled v njihove motive za razpisovanje sredstev in kako jih pretopijo v razpisno dokumentacijo in obrazce. Predstavili bomo štiri razpise in organizacije, ki stojijo za njimi: Višegrajski sklad, Evropska kulturna fundacija (ECF), Active Citizens Fund v Sloveniji in hrvaški sklad Kultura Nova. Po uvodni predstavitvi gostov bomo razprli pogovor, katerega cilj je pridobiti uvid v proces oblikovanja razpisnih mehanizmov, ki nam bo pomagal bolje brati razpisna besedila in razumeti učinke, h katerim naj bi s svojimi vsebinami prispevali, ter tehtno sprejeti odločitev o (ne)prijavi na razpisano priložnost.

Usposabljanje je priložnost, da skupaj raziščemo razpise kot mehanizem za razvoj kulturne organizacije. Mehanizem, ki ga poznamo tako dobro, da zanj ne potrebujemo strategije. Lahko pa začnemo vsaj z razmislekom in postavimo nekaj taktičnih izhodišč, ki bodo prinesla nove veščine in svež zagon pri lovljenju naslednjega roka za oddajo prijave.

KDAJ

Ponedeljek, 15. junij 2020, 10:00–11:30

KJE

Spletna platforma Zoom

PRIJAVA DO

Nedelja, 14. junij do 17.00

Na dogodku Nazaj k osnovam: Finančni menedžment (2. del) – Strategije in taktike pridobivanja sredstev na razpisih sodelujejo Dea Vidović, direktorica sklada Kultura Nova (HR), Michal Pavlík, vodja odnosov z javnostmi, Višegrajski sklad (SK), Philipp Dietachmair, vodja programov, Evropska kulturna fundacija – ECF (NL) in Veronika Vodlan, projektna svetovalka, CNVOS / Active Citizens Fund v Sloveniji (SI).
Predstavitev s pogovorom z domačimi in tujimi gosti bo moderirala mag. Urška Jež, producentka v kulturi, ki jo je izziv pridobivanja sponzorstev pritegnil do te mere, da je raziskovanju le teh skozi prizmo podjetij posvetila magistrsko delo. Ob tem se je v zadnjih dveh letih udeležila več usposabljanj na temo fundraisinga v okviru NGO Academy ERSTE Fundacije. Trenutna situacija bo še kako vplivala na naš poslovni uspeh, zato bo v pogovoru s sogovorniki skušala izpostaviti veščine in znanja potrebna za oblikovanje vzdržnega poslovnega modela.

Taktike Pridobivanja Sredstev Kolaž

Usposabljanje je prilagojeno različnim ciljnim skupinam in/ali se osredotočajo na različne teme, ki so relevantne za kulturni, filmski in ustvarjalni sektor.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku brez tolmačenja.

Dodatne informacije: Ines Kežman (ines.kezman[at]motovila.si)

Seminarji so del serije strokovnih usposabljanj “Onkraj kulturnega modela” (OKM), ki jo Motovila v sodelovanju s partnerji in mednarodnimi strokovnjaki izvaja od leta 2018. Seminar Finančni menedžment – Strategije in taktike pridobivanja sredstev sofinancira Mestna občina Ljubljana. Celoten program preverite tukaj.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1