Banner Okm 1920x1080 4

Finančni menedžment – Izvajanje sofinanciranih projektov

Datum dogodka 16.06. 2020 • 10:00  −  16.06. 2020 • 11:30
VstopninaBrezplačno

Kako spremljate izvajanje projekta? Imate dober pregled nad porabo sredstev? Kako pogosto in kvalitetno komunicirate ter usklajujete aktivnosti s projektnimi partnerji? Kako pogosto financerja obveščate o napredku projekta? Kdaj se lotite priprave vmesnih in končnega poročila? Kako obvladujete projektna tveganja?

Bojan Schuch, mednarodni strokovnjak za strateški in finančni razvoj organizacij, bo govoril o administrativno-finančnem vodenju projektov in poročanju financerjem. Predstavil bo ključne elemente izvajanja projekta, ki vplivajo tudi na pripravo zaključnega poročila. Poleg tega bo govoril tudi o najpogostejših težavah projektnega managementa.

KOMU JE SPLETNI SEMINAR NAMENJEN?

Seminar je namenjen posameznikom in organizacijam iz kulturnega in različnih ustvarjalnih sektorjev, ki se srečujejo z izzivi projektnega managementa. Zato udeležbo priporočamo tako začetnikom kot tistim bolj izkušenim, ki želijo v eni uri nadgraditi svoje veščine za lažje in bolj učinkovito izvajanje projektov.

OSREDNJE TEME SPLETNEGA SEMINARJA:

  • Spremljanje izvajanja projektnih aktivnosti (kazalniki, cilji, odstopanja, ipd.)
  • Finančno vodenje (spremljanje porabe, odhodki, prihodki, razrez stroškov po partnerjih)
  • (Finančno) poročanje in priprave na revizijo

KDAJ

Torek, 16. junij 2020, 10:00–11:30

KJE

Spletna platforma Zoom

PRIJAVE DO

Ponedeljek, 15. junij do 17:00

Bojan Schuh FotoO PREDAVATELJU:

Bojan Schuch, strokovnjak za finančni management in strateški razvoj v kulturi

Bojan Schuch ima več kot dvajset let izkušenj v managementu nevladnih organizacij in odličen pregled in poznavanje različnih programov sofinanciranja tako na Češkem, kjer deluje, v Srednji Evropi in širšem mednarodnem prostoru. Predvsem se osredotoča na svetovanje organizacijam pri strategijah učinkovitega pridobivanja sredstev za celostno delovanje in njihov stabilnejši finančni položaj.

V okviru fundacije Civil Society Development Foundation je med 1999—2011 vodil več programov s področja človekovih pravic, večinoma na področju civilnega in kulturnega dialoga. Kot izvršni direktor Inštituta za dokumentarni film (Institute of Documentary Film) je med 2012—2018 uspešno zastavil in vodil izvedbo treh uveljavljenih mednarodnih projektov s podporo Ustvarjalne Evrope na področju AV mreženja (East Doc Platform), digitalnih platform razvoja občinstev (Kinedok) in usposabljanja (Ex Oriente Film). V okviru svojega podjetja ABBS številnim organizacijam iz civilne in kulturne sfere svetuje pri strateškem finančnem razvoju.

Seminarji so del serije strokovnih usposabljanj “Onkraj kulturnega modela” (OKM), ki jo Motovila v sodelovanju s partnerji in mednarodnimi strokovnjaki izvaja od leta 2018, tokrat v sodelovanju s Centrom za kreativnost. Slovenskim predstavnikom kulturnega in ustvarjalnih sektorjev OKM ponuja priložnost, da svoj način delovanja preverijo in prilagodijo za doseganje trajn(ostn)ih učinkov v prihodnosti. Celoten program preverite tukaj.

Dogodki bodo potekali v angleškem jeziku brez tolmačenja.

Dodatne informacije: Ines Kežman (ines.kezman[at]motovila.si)

Serija usposabljanj zavoda Motovila je organizirana kot del dejavnosti Partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija in Mestna občina Ljubljana. 

NE SPREGLEJTE: Če vas zanima področje razvoja občinstev – tudi v luči ponovnega vzpostavljanja odnosov s publiko po korona krizi – vas vabimo še na dva webinarja »Občinstvo v ospredju« s strokovnjakinjo Julie Aldridge (UK):

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1