Motovila Prvi Koraki Medvode 30 3 2021 5

Pri mednarodnem sodelovanju je pomembna izbira partnerjev

Prvi seminar v serij Prvi koraki za mednarodno kulturno sodelovanje je uspešno za nami. Ponosni smo, da nam je tik pred ponovnim zaprtjem uspelo izvesti dogodek, ki so ga udeleženci lahko spremljali v živo in na spletu. Na Domačiji Pr´Lenart na Belem smo predstavili osnove za transnacionalno sodelovanje, mednarodno mobilnost in črpanje sredstev EU. Izkušnje z evropskimi projekti sta delili gostji dogodka, Tanja Hladnik iz Zavoda Otok in Mateja Hafner Dolenc iz Združenja zgodovinskih mest Slovenije. Predvsem sta izpostavili, da so pomembni partnerji, projektna ideja, lastna vizija in oblikovanje strategije, dovolj časa za pripravo projekta in učenje od partnerjev.

Posnetek dogodka je objavljen na našem YouTub kanalu. Spremljajte nas!

Veseli smo pozitivnih odzivov udeležencev.

Zelo jasna predstavitev programa, super je bilo slišati izkušnje uspešnih slovenskih prijaviteljev projektov iz prve roke, tudi pogovor je bil res dobro strukturiran, vse pohvale!

Všeč mi je bilo podajanje informacij s prve roke vodilnih partnerjev na že izvedenih projektih.

Prejela sem veliko zanimivih informacij, ki so bile podane jasno in razumljivo. Zelo dobrodošle so bile informacije o praktičnih izkušnjah.

Ničesar nisem pogrešala – vedno mi je všeč, ko se opozori na pogoste “pasti in prepreke”, na katere moramo biti pozorni, in da se poda kakšen praktičen napotek.

POZOR: Zaradi novih omejitvenih ukrepov, ki jih je sprejela vlada, ODPOVEDUJEMO dogodka v Slovenj Gradcu (1. april) in Murski Soboti (8. april).

Prvi koraki so del serije usposabljanj Onkraj kulturnega modela. Serija usposabljanj zavoda Motovila je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Del usposabljanj sofinancirajo tudi Mestna Občina Ljubljana, Ministrstvo za javno upravo in Ministrstvo za kulturo.

Motovila Prvi Koraki Okm Pas Z Logotipi2

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1