Creativeeurope2021 2027 Eac 1100x350

Kaj prinaša nova Ustvarjalna Evropa?

Lani decembra je bil po dolgotrajnih pogajanjih sprejet težko pričakovani dogovor med institucijami EU in državami članicami o prihodnjem programu financiranja za podporo evropski kulturi in filmu. Ustvarjalna Evropa je vodilni instrument EU za podporo evropskemu kulturnemu in ustvarjalnim sektorjem ter edini instrument EU, vzpostavljen posebej v ta namen. Za prihodnje sedemletno obdobje bo imel na voljo rekordnih 2,4 milijarde EUR, kar predstavlja 80-odstotno povečanje glede na predhodni program. Nova Ustvarjalna Evropa z rekordnim proračunom bo uradno predstavljena junija v Lizboni kot del programa portugalskega predsedovanja EU.

Nova Ustvarjalna Evropa

Novi program bo še naprej spodbujal kulturno in jezikovno raznolikost, dediščino in konkurenčnost kulturnih in ustvarjalnih sektorjev. Poleg tega bo organizacijam in izvajalcem v teh sektorjih omogočal, da soustvarjajo in sodelujejo prek meja in dosežejo širše občinstvo ter pri tem obravnavajo aktualna družbena vprašanja in podpirajo umetnike.

Obetajo se spremembe.

Novi razpisi bodo predvidoma objavljeni konec maja ali v začetku junija, z zelo kratkimi roki za oddajo vlog! Pogoj za objavo je namreč predhodno sprejetje letnega delovnega programa Ustvarjalne Evrope za leto 2021. Kljub temu prijavitelje že zdaj spodbujamo k iskanju partnerjev in snovanju evropskih projektov.

Kultorki 10 13 BannerBrezplačno svetovanje (do 45 minut na organizacijo) o programu Ustvarjalna Evropa s podporo Ministrstva za kulturo organiziramo do konca junija 2021.

Na voljo je še 10 terminov:
APRIL: 6., 13., 20.
MAJ: 4., 11., 18., 25.
JUNIJ: 15., 22., 29.

Vse zainteresirane prosimo za obvezen predhodni dogovor glede termina, in sicer prek e-pošte info@ced-slovenia.eu.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1