Motovila Prvi Koraki Banner

ODPOVED: Prvi koraki za mednarodno kulturno sodelovanje #3

Datum dogodka 08.04. 2021 • 11:00  −  08.04. 2021 • 12:30
VstopninaBrezplačno

Zaradi novih omejitvenih ukrepov, ki jih je sprejela vlada, ODPOVEDUJEMO dogodek v Murski Soboti. Seminar lahko spremljate na spletu 30. marca, glej tukaj.

Zavod Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, in lokalnimi partnerji vabi na javni seminar pod naslovom Prvi koraki v Murski Soboti, 8. aprila, od 11.00 do 12.30. Dogodka se je možno udeležiti na lokaciji (omejeno število udeležencev) in na spletu.

Seminar je namenjen ustvarjalcem, profesionalcem, uradnikom in odločevalcem v kulturi, ki jih zanima transnacionalno sodelovanje, mednarodna mobilnost in črpanje sredstev EU na področju kulture.

PRIJAVE odprte: za udeležbo dogodka na spletu se prijavite TUKAJ; za udeležbo v živo nam pišite (glej spodaj).

KDAJ

8. april, 11.00–12.30

KJE

Paviljon EXPANO & na spletu

PROMOVIRAMO

Inštitut za Transmedijski dizajn & Hiša!

KAJ: Seminar omogoča pridobitev znanj in veščin, ki so potrebna za mednarodno kulturno povezovanje in sodelovanje. Pri tem želimo udeležence dogodka spodbuditi k črpanju sredstev iz proračuna EU. Poleg napotkov in primerov dobre prakse, bo ekipa Motovile po zaključku seminarja na voljo za brezplačno svetovanje. Na voljo so trije termini po 30 min. Prednost imajo organizacije iz lokalnega okolja, ki se bodo udeležile seminarja in se odločajo za prve korake na poti mednarodnega sodelovanja.

KJE in KDAJ: Seminar bomo organizirali v Paviljonu EXPANO (Bakovska ulica 41, Murska Sobota), 8. aprila od 11.00 do 12.30. Spremljali ga boste lahko tudi na spletu v okolju Zoom.

PROGRAM
I. Pregled uspehov slovenskih ustvarjalcev v Ustvarjalni Evropi 2014–2020
II. Uvod v novo Ustvarjalno Evropo 2021–2027: glavne napovedne spremembe
III. Pogovor z gosti: primeri dobre prakse
Sara Božanić (Inštitut za Transmedijski dizajn) in Maja Pegan (Društvo Hiša!)

[Spletni dogodek traja 90 minut.]

PRIJAVE: Za udeležbo dogodka na spletu se prijavite TUKAJ.
Za udeležbo v živo nam pišite na info@ced-slovenia.eu. Na voljo bo zelo omejeno število mest. Upoštevati moramo namreč veljavne predpise vlade in aktualna priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19. Prednost pri udeležbi v živo bodo imeli predstavniki organizacij, ki se bodo udeležili tudi individualnega svetovanje po zaključku seminarja, in imajo sedež/delujejo v regiji, kjer dogodek organiziramo.

Dodatne informacije: info@ced-slovenia.eu

Podporo programa EU Ustvarjalna Evropa sta za mednarodne projekte uspešno pridobila sredstva:

Inštitut za Transmedijski dizajn:
*Dvojčica Marilyn (2018)
*Zvite pravljice (2017)

DruštvO Hiša!
*LUCity (2017)

Kje je Paviljon EXPANO?

Motovilin seminar Prvi koraki

EXPANO Food&Drink, Bakovska ulica 41, Murska Sobota, Slovenija

Prvi koraki so del serije usposabljanj Onkraj kulturnega modela. Serija usposabljanj zavoda Motovila je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Del usposabljanj sofinancira tudi Ministrstvo za kulturo.

Motovila Prvi Koraki Okm Pas Z Logotipi2

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1