Podpora kulturi je podpora Evropi!

14. nov. 2018 je Evropski parlament glasoval o novem proračunu (MFF) po letu 2020 in predlagal podvojitev 7-letnega proračuna za kulturo, tj. iz 1,4 na 2,8 milijarde EUR. Predlog bo 13.–14. decembra 2018 obravnaval Evropski svet.

Združenje Culture Action Europe je pripravilo predlogo pisma, ki ga lahko pošljete predstavnikom ministrstev, zlasti finančnemu ministru, zunanjemu ministru in ministru za kulturo. Zdaj je čas, da spomnimo odločevalce, naj podprejo večji proračun za kulturo.

#Zdajječas

Zdaj je čas, da spomnimo odločevalce, naj podprejo večji proračun za kulturo!

Združenje Culture Action Europe (CAE) je pripravilo predlogo pisma, ki ga lahko pošljete predstavnikom ministrstev, zlasti finančnemu ministru, zunanjemu ministru in ministru za kulturo.

Pismo je del kampanje Culture Action Europe, ki je največje evropsko združenje kulturnih organizacij, umetnikov, aktivistov, akademikov in odločevalcev. CAE kot edina evropska medsektorska mreža predstavlja vse sektorje v kulturi in je referenčna točka za informirano mnenje in razpravo o umetnosti in kulturni politiki v Evropi. Več o CAE in kampanji: cultureactioneurope.org

V podporo kampanji in kot član CAE je pismo v slovenščino (.docx) prevedel Zavod Motovila.
Pismo je sicer na voljo še v angleškem (izvirna predloga pisma – angl.), francoskem, nemškem in nizozemskem jeziku – posredujte ga svojim partnerjem v tujini! Besedilo lahko prilagodite svojemu kontekstu.

V branje priporočamo: 
Evropska komisija objavila predlog novega programa za ustvarjalno Evropo
Prva pomoč za tiste, ki želijo sooblikovati prihodnost programov financiranja EU
Vrednost in vrednote kulture
Skupna EVROPSKA PRIHODNOST je mogoča le z dolgoročno in trdno finančno podporo kulturi

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1