Prva pomoč za tiste, ki želijo sooblikovati prihodnost programov financiranja EU

Komisija do 9. marca 2018 do polnoči vabi k sodelovanju v javnem posvetovanju o programih EU na področju vrednot in mobilnosti, namenjeno oblikovanju programov financiranja EU za obdobje po letu 2020, torej tudi programa Ustvarjalna Evropa. Posvetovanje predstavlja ključni instrument, ki daje glas sektorju in lahko zagotovi, da se program Ustvarjalna Evropa ohrani in se mu dodeli ustrezen proračun.

Kaj so izzivi kulturne in avdiovizualne politike? Kakšni so učinki programov EU na nacionalni ravni; ali prispevajo k delovanju in razvoju sektorja? Kakšni naj bodo cilji prihodnjega programa in kaj jih ovira na poti? Kako bi lahko poenostavili administrativne postopke? Kakšne so sinergije ali razlike med MEDIA in Kultura?

Naredimo skupaj nekaj hrupa, da se bo slišal tudi glas kulturnih in ustvarjalnih sektorjev!

#EUHaveYourSay #FutureofEurope #CreativeEurope #Double4Culture #Commit1%

Ne odlašajte in izpolnite spletni vprašalnik ter vabilo k sodelovanju posredujete tudi svojim partnerjem!

Vprašalnik vam bo vzel približno 30 minut časa, (ne)sodelovanje pa bo morda vplivalo na sedem let vašega življenja! Med izpolnjevanjem se lahko ustavite in svoje delo shranite ter nadaljujete pozneje.
Svoje mnenje lahko prispevate do 9. marca 2018 do 24.00 v enem izmed 23 jezikov EU.
Več informacij in vprašalnik najdete tukaj.

Med tem in preteklimi javnimi posvetovanji EU (npr. o izvajanju programa Ustvarjalna Evropa leta 2017) obstajajo številne skupne točke, zato lahko to priložnost izkoristite, da poudarite, dopolnite oz. ponovno izrazite svoje stališče. V pomoč so vam lahko mnenja in predlogi, ki jih je pripravila Motovila ob upoštevanju izkušenj glede izvajanja programa Ustvarjalna Evropa ter kulturne in avdiovizualne politike EU.

V pomoč vam je lahko:
* Vrednost in vrednote kulture.
* Poročilo z javnega posveta o mednarodnem sodelovanju Nove perspektive kulturnih povezav, 2017.
*Povzetek s strokovnega posveta z založniki iz Slovenije, Bolgarije, Hrvaške, Makedonije in Madžarske na Slovenskem knjižnem sejmu, 2016.

**Zaradi tehničnih težav je Komisija podaljšala rok posvetovanja do 9. mar. 2018 (prej 8. mar.).

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1