Mobility4creativity 18november2020 Motovila

Mobilnost za ustvarjalnost v času pandemije

Z gosti smo se pogovarjali o izzivih mednarodne mobilnosti v času, ko je svet zajela pandemija covid-19. Kako so lahko umetniki in kulturni delavci mobilni v radikalno spremenjenih okoliščinah? Zakaj je mednarodna mobilnost sploh potrebna?

Motovila (SI) in touring artists (DE) sta k premisleku in izmenjavi mnenj povabila mednarodno priznane strokovnjake, ki so delili svoje poglede na mobilnost v “novem svetu” in priložnosti za podporo čezmejnega umetniškega ustvarjanja in sodelovanja. Z nami so bili vizualni umetnik Danilo Milovanović, plesna koreografinja Rafaële Giovanola (vodja CocoonDance) ter predstavnika On the Move – mednarodne informacijske mreže za mobilnost, Marie Le Sourd, in Goethe Instituta, Alan Quireyns, vodja programa i-Portunus za podporo mednarodni mobilnosti. Za več glej tukaj.

Dogodek organizirata Motovila in touring artists v sodelovanju z mednarodno mrežo On The Move v okviru programa spletnega srečanja informacijskih točk za mobilnost – Mobility Information Points (MIP).

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1