Motovila Mobility4creativity Mip Nov2020

Mobilnost za ustvarjalnost: čezmejno delo – kako in zakaj?

Datum dogodka 18.11. 2020 • 15:00  −  18.11. 2020 • 17:00
VstopninaBrezplačno

Z gosti se bomo pogovarjali o izzivih mednarodne mobilnosti v času, ko je svet zajela pandemija covid-19. Kako so lahko umetniki in kulturni delavci mobilni v radikalno spremenjenih okoliščinah? Zakaj je mednarodna mobilnost sploh potrebna?

Spletni pogovor s predstavitvijo poteka v angleškem jeziku.

KAJ

#Mobility4Creativity - spletni pogovor

KDAJ

Sreda, 18. november 2020, 15:00–17:00 CET

PRIJAVE do

17. novembra do 17.00

Z gosti se bomo pogovarjali o izzivih mednarodne mobilnosti v času, ko je svet zajela pandemija covid-19. Kako so lahko umetniki in kulturni delavci mobilni v radikalno spremenjenih okoliščinah? Zakaj je mednarodna mobilnost sploh potrebna?

Trenutna pandemija je z neverjetno hitrostjo pospešila spremembe, ki vplivajo na načine, obseg in prakso mednarodne mobilnosti. Prečkanje mej je postalo težje kot kadarkoli, podvrženi smo številnim varnostnim ukrepom in dostopnost zlasti žive kulture je zmanjšana. Kaj so lahko začasne rešitve in inovativne trajne spremembe – npr. prehod na virtualno ali hibridno mobilnost, dolgotrajno mobilnost? Kako ustrezno prilagoditi sistemsko in tehnično podporo, tj. zagotavljanje finančne podpore, informacij in svetovanja? Kakšna mobilnost se bo sploh financirala v prihodnje in kako? Ali mobilnost ostaja hrbtenica mednarodnega kulturnega sodelovanja?

Motovila (SI) in touring artists (DE) sta k premisleku in izmenjavi mnenj povabila mednarodno priznane strokovnjake, ki bodo delili svoje poglede na mobilnost v “novem svetu” in priložnosti za podporo čezmejnega umetniškega ustvarjanja in sodelovanja. Z nami bodo vizualni umetnik Danilo Milovanović, plesna koreografinja Rafaële Giovanola (vodja CocoonDance) ter predstavnika On the Move – mednarodne informacijske mreže za mobilnost, Marie Le Sourd, in Goethe Instituta, Alan Quireyns, vodja programa iPortunus za podporo mednarodni mobilnosti.

Namenjeno umetnikom in drugim strokovnjakom v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih, uradnikom in odločevalcem, ki jih zanima mednarodna mobilnost.

Spletnega dogodka v sredo, 18. novembra 2020 (15.00–17.00), se lahko udeležite prek Zoom seminarja. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Spletne PRIJAVE so odprte do 17. novembra do 17. ure TUKAJ.

Dodatne informacije: Tanja Kos (tanja.kos[at]motovila.si)

Dogodek organizirata Motovila in touring artists v sodelovanju z mednarodno mrežo On The Move v okviru programa spletnega srečanja informacijskih točk za mobilnost – Mobility Information Points (MIP).

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1