Motovila Mobility4creativity 1920 180 2023 Mob

Forum Mobilnost ZA ustvarjalnost: prijave odprte

Motovila v sodelovanju s Cankarjevim domom, touring artists, On the Move, CED Madžarska idr. partnerji 12. septembra 2023 v Ljubljani organizira mednarodni forum »Mobilnost ZA ustvarjalnost« o trajnostni in pravični (mednarodni) mobilnosti v kulturi. Dan kasneje, 13. septembra, bomo forum v sodelovanju z Umanotero in IPOP zaokrožili s praktično in strateško delavnico načrtovanja trajnostne mobilnosti in zelene pisarne.

Na oba dogodka so obvezne spletne prijave do petka, 8. septembra do 13.00. Število mest je omejeno. Spremljajte #Mobility4Creativity

Forum Mobilnost ZA ustvarjalnost
KDAJ: torek, 12. september, 9.00–15.00.
KJE: Dvorana Alme Karlin – Cankarjev dom, Ljubljana.

Delavnica načrtovanja trajnostne mobilnosti in zelene pisarne
KDAJ: Sreda, 13. september, 9.00–13.00.
KJE: Računalniški muzej, Celovška cesta 111, Ljubljana.

Na oba dogodka so obvezne spletne prijave do petka, 8. septembra do 13.00. Število mest je omejeno.

Bodite z nami in prispevajte k trajnostnemu (so)delovanju!

FORUM Mobility4Creativity

Z domačimi in tujimi strokovnjaki bomo razpravljali o trajnostni in pravični (mednarodni) mobilnosti v kulturi. Gostili bomo predstavnike vodilnih evropskih in domačih institucij, ki o nujnih spremembah razmišljajo, jih promovirajo in udejanjajo v praksi, med njimi On the Move (Helena de Winter), touring artists (Christine Heemsoth in Sebastian Hoffman), Culture Action Europe (Gabriele Rosana), Vlaams Audiovisueel Fonds (Tim Wagendorp), IPOP – Inštitut za politike prostora (dr. Aidan Cerar), CMEPIUS (Tina Kenk), CED Madžarska (Mondik Gábor), Pro Progressione (Júlia Mihályfy), Norrlandsoperan (Birgit Berndt), MGLC – Mednarodni grafični likovni center (Dušan Dovč) idr.

DELAVNICA

K sodelovanju smo povabili Umanotero (Gaja Brecelj) in IPoP (dr. Aidan Cerar), ki lahko s svojim znanjem in izkušnjami spodbudita k drugačnemu razmišljanju in ponudita podporo za bolj učinkovito prilagajanje praks so(delovanja) kulturnega in ustvarjalnih sektorjev. Na delavnici bo sodeloval tudi Tim Wagendorp (Vlaams Audiovisueel Fonds), ki bo uvodoma na kratko predstavil spletni instrument EURECA – EURopean Environmental CAlculator za merjenje ogljičnega odtisa za filmsko in AV produkcijo, ki je uporaben tudi za ostale kulturne in ustvarjalne sektorje.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1