Mip Banner

Spoznajte delo informacijskih točk MIP

Informacijske točke za mobilnost MIPMobility Information Points so informacijska središča, katerih cilj je reševanje administrativnih izzivov, s katerimi se umetniki in kulturni delavci soočajo pri čezmejnem delu. MIP je ena od delovnih skupin mreže za mednarodno mobilnost v kulturi On the Move in sodeluje pri izmenjavi virov v evropskem in mednarodnem kontekstu o vprašanjih mobilnosti v kulturi kot so vizumi, socialna varnost, davki in carinska pravila.

Predstavnike MIP lahko srečate na forumu #Mobility4Creativity, 12. septembra.

Na forumu Mobilnost ZA ustvarjalnost v Ljubljani, bomo predstavili tudi informacijske točke za mobilnost. Še posebej se bomo osredotočili na mobilnost v/iz Nemčije, saj bodo z nami izjemni strokovnjaki iz nemške informacijske točka za mobilnost MIP touring artists. Prek spletnega portala (www.touring-artists.info) in brezplačne svetovalne službe se ukvarja z administrativnimi vidiki čezmejne mobilnosti. touring artists je skupni projekt International Theatre Institute (ITI) Germany, Internationale Gesellschaft der Bildenden Künste (IGBK), in Dachverband Tanz Deutschland, ki ga podpira zvezni komisar za kulturo in medije.

Vabljeni na forum #Mobility4Creativity in spoznajte delo informacijskih točk!

Motovila sicer med 11. in 13. septembrom 2023 v Ljubljani gosti kolege iz touring artists in On the Move, s katerimi bomo izvedli usposabljanje s ciljem opolnomočiti na novo vzpostavljene informacijske točke za mobilnost in zasnovali priročnik za novince MIP. Aktivnost je del projekta MIP-Amplifier (MIP-A), ki je prejel podporo ECAS-European Citizen Action Service kot del projekta EURECA 2023, ki ga sofinancira Evropska unija. Usposabljanje MIP-A v Ljubljani bo izvedeno s podporo ECAS in Ministrstva za kulturo RS.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1