Motovila Pop Up Ng Poklon Viziji 15okt2019 (10)

POT POD NOGE: Prvi koraki kulturnega menedžerja v svet

Datum dogodka 21.10. 2021 • 10:00  −  21.10. 2021 • 12:00
VstopninaBrezplačno

Zavod Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, in zavodom Kinoatelje vabi na javni seminar, ki bo potekal v okviru festivala Poklon viziji in je nemenjem študentom, ustvarjalcem in drugim profesionalcem v kulturi na začetku poklicne poti in vsem tistim, jih zanima delo kulturnega menedžerja.

KDAJ? Četrtek, 21. oktober 2021, od 10.00 do 12.00
KJE?  Xcenter, Delpinova ulica 20, Nova Gorica
ZA KOGA? Za študente, mlade ustvarjalce in kulturne producente, ki so že vpeti v delo v organizacijah s področja kulture ali so na začetku svoje karierne poti.
Organizatorji: Motovila v sodelovanju s partnerji – Center za kreativnost (MAO), Zavod Kinoatelje in Evropska prestolnica kulture GO! 2025.
Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, brez tolmačenja.

KDAJ?

Četrtek, 21. oktober, od 10.00 do 12.00

KJE?

Xcenter, Nova Gorica

PRIJAVE

do 20. okt prek spletnega obrazca (glej spodaj)

Kinoatelje Poklon SkupajSeminar bo v prvem delu udeležence opremil s koristnimi informacijami in praktičnimi napotki, ki jih potrebujejo, ko se podajajo na pot mednarodnega kulturnega povezovanja in sodelovanja. V drugem delu pa bo v ospredju profil kulturnega menedžerja. Z izkušenimi gosti se bomo pogovarjali o poklicu kulturnega menedžerja. Zanimali nas bodo izzivi, s katerimi se srečujejo pri svojem delu, ter kako razvijajo in udejanjajo svoje ideje in vizije.

Po uvodnem pozdravu sledi naslednji PROGRAM (10:00–13:00): 

I. DEL: Priložnosti za mednarodno delovanje v kulturi.
Predstavitve s koristnimi informacijami za mednarodno povezovanje in sodelovanje:
* Prvi koraki za mednarodno sodelovanje (Ines Kežman, Motovila)
* i-Portunus (Dea Vidović, KulturaNova)
II. DEL: Kako se začne kariera kulturnega menedžerja? Kdo je kulturni menedžer?
Moderiran pogovor z uvodno predstavitvijo:
* Študija primera EPK Reka (Tanja Kalčić).
* Gostje pogovora: Alma R. Selimović (Bunker), Tanja Kalčić (EPK Reka), Miha Černec (Staragara).

Dogodek je del čezmejnega  filmskega  festivala Poklon viziji, ki poteka med 18. in 22. oktobrom 2021 v sedmih mestih – Gorica, Nova Gorica, Trst, Izola, Špeter, Videm in Ljubljana. V goriški Hiši filma bo letošnji prejemnik nagrade Darko Bratina,  direktor fotografije Peter Zeitlinger v sredo, 20. 10., vodil celodnevni masterclass.

Pot pod noge je del serije usposabljanj Onkraj kulturnega modela, ki jo izvaja zavod Motovila kot del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Del usposabljanj sofinancira tudi Ministrstvo za javno upravo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Czk Mju

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1