Socials Info Session 1200x800

Ustvarjalna Evropa podpira področje uprizoritvenih umetnosti

Pearle* – Live Performance Europe vas v sodelovanju z Motovilo (CED Slovenija) 16. novembra vabi v Ljubljano na informativni seminar o priložnostih financiranja mobilnosti in medkulturnega sodelovanja na področju uprizoritvenih umetnosti. Predstavljene bodo priložnosti sodelovanja v Ustvarjalni Evropi ter prvič javno in ekskluzivno za slovenske kulturno-umetniške organizacije bo predstavljen razpis Perform Europe.

Info seminar je del programa 66. konference članov Pearle*, ki bo potekalo v Lutkovnem gledališče Ljubljana, 16. in 17. novembra 2023.

Prijave na informativni seminar do srede, 15. novembra do 13.00 na povezavi TUKAJ.
Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Ustvarjalna Evropa (Creative Europe) je program EU za podporo kulturnim in ustvarjalnim sektorjem v Evropi. Program tudi v letu 2024 omogoča razpisne priložnosti, ki so zanimive za ustvarjalce in organizacije v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih, da soustvarjajo in sodelujejo prek meja in dosežejo širše občinstvo ter pri tem obravnavajo aktualna družbena vprašanja.

Perform Europe je novi ukrep Ustvarjalne Evrope za bolj vključujoča in (okoljsko) trajnostna mednarodna gostovanja v sektorju uprizoritvenih umetnosti. Podpora bo namenjena za projekte sodelovanja partnerjev iz 40 držav članic programa Ustvarjalna Evropa.

Konzorcij Perform Europe sestavljajo IETM – Mednarodna mreža za sodobne uprizoritvene umetnosti, Evropsko združenje festivalov (EFA), Circostrada, Evropska mreža plesnih hiš (EDN), IDEA Consult in novi partner Pearle* – Live Performance Europe. Po pilotnem projektu Perform Europe 2020-2022 je omenjeni partnerski konzorcij pooblaščen za nadaljnje vodenje programa Perform Europe v letih 2023-2026.

Pearle* – Live Performance Europe je mednarodno združenje, ki povezuje delodajalce na področju uprizoritvenih umetnosti (vključno z glasbo) v Evropi. Pearle* prek svojih članov zastopa več kot 10.000 menedžerjev gledališč, koncertnih prizorišč, gledaliških produkcijskih podjetij, orkestrov, oper, baletnih in plesnih skupin, festivalov, promotorjev in drugih profesionalnih organizacij na področju uprizoritvenih umetnosti v Evropi. Je ena vodilnih organizacij v EU, ki postavlja regulative za vsakodnevno poslovanje organizacij s področja uprizoritvenih umetnosti.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1