Kultura Premika Evropo 2

Drugi krog razpisov za Kultura premika Evropo za individualno mobilnost

Evropska komisija in Goethe institut sta objavila drugi krog razpisov Kultura premika Evropo – Culture Moves Europe (CME) za individualno mobilnost ali skupine posameznikov, in sicer na področjih glasba, literatura, arhitektura, kulturna dediščina, oblikovanje in modno oblikovanje, vizualne in uprizoritvene umetnosti. Prijave so odprte med 2. oktobrom 2023 in 31. majem 2024 do 23.59 CEST.

NE SPREGLEJTE: Vabljeni na spletno informativno srečanje, ki bo 6. oktobra med 11.00 in 13.00. Na srečanju, ki ga organizira Goethe institut, boste izvedeli vse novosti novega razpisnega kroga, udeleženci srečanja pa lahko postavite tudi vprašanja. Prijavite se tukaj. Podobna informativna spletna srečanja bodo redno organizirana. Spremljajte FB @CultureMovesEurope.

Razpis Kultura premika Evropo za rezidence bo predvidoma objavljen 16. oktobra. Prvo spletno srečanje je napovedano za 27. oktober 2023.

Kultura premika Evropo je ukrep za podporo mednarodni mobilnosti v kulturi s podporo programa Ustvarjalna Evropa, ki ga med leti 2022 in 2025 izvaja Goethe institut v Bruslju. Cilj ukrepa CME je v triletnem obdobju podeliti približno 6.000 podpor, posebna pozornost pa bo namenjena uveljavljajočim se umetnikom. Podpora je namenjena za strokovno izpopolnjevanje v tujini ali mednarodno sodelovanje, koprodukcije, soustvarjanje ali predstavitev dela novemu občinstvu.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1