Creativeeurope Pushboundaries

Ustvarjalna Evropa in razpisi v letu 2024

Evropska komisija je konec septembra objavila letni delovni program – Annual Work Programme 2024, s katerim zagotavlja izvajanje programa Ustvarjalna Evropa. Program Ustvarjalna Evropa se bo v letu 2024 še vedno osredotočal na podporo sektorjem po krizi COVID-19 in posledice vojne v Ukrajini. Prednostna naloga je tudi prehod sektorjev k trajnosti in vključenosti.

Komisija bo objavila razpise v vseh treh sklopih programa Ustvarjalna Evropa, tj. KULTURA, MEDIA in Medsektorski sklop. Obeta se nekaj novosti, npr. razpis KULTURA za projekte sodelovanja bo v letu 2024 namenjen samo za male in srednje projekte. Produkcijska podjetja se bodo lahko prijavila na več kot en razpis MEDIA za razvoj projektov. Objavo novih razpisov pričakujemo od oktobra letos. Informacije v zvezi z aktualnimi razpisi EU za sofinanciranje projektov so dostopne na spletu CED Slovenija in portalu Funding & Tender Opportunities.

Motovila (CED Slovenija) zainteresirane predstavnike kulturnih in ustvarjalnih sektorjev vabi na številne informativne dogodke, kjer boste izvedeli več o priložnostih evropskega povezovanja in sodelovanja.

Za dodatna vprašanja pišite na info[at]ced-slovenia.eu.

Aktualni razpisi za leto 2024

KULTURA

Razpisa ukrepa Kultura premika Evropo za

MEDIA

NE SPREGLEJTE: Izvajalska agencija EACEA organizira spletne seminarje Online-Sessions: Creative Europe-MEDIA 2024 (europa.eu). Seminarji bodo potekali v angleškem jeziku, predhodna prijava na seminar ni potrebna.

MEDSEKTORSKI SKLOP

NE SPREGLEJTE: Izvajalska agencija EACEA 6. decembra 2023 organizira informativno spletno srečanje, na katerem bo zainteresiranim prijaviteljem predstavila priložnosti financiranja za novinarska partnerstva in odgovorila na njihova vprašanja. Dogodek bo v angleškem jeziku, predhodne prijave niso potrebne.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1