Oblikovanje Za Pop The Vote

Pop the Vote – Kultura na volitvah: ustvarjalci sprememb v Belgiji

Po zaključenem evropskem pozivu za »ustvarjalce sprememb« je konzorcij projekta Pop the Vote! – Kultura na volitvah pod vodstvom združenja Culture Action Europe izbral 52 mladih umetnic_kov in študentk_ov, starih od 18 do 30 let. V začetku februarja 2024 zanje v sklopu projekta poteka enotedensko usposabljanje Changemakers’ Playground Camp v Belgiji pod vodstvom mreže Artivist Network.

Med 52 »artiviststi« sta tudi mlada umetnica in umetnik iz Slovenije: Katarina Ekart in Lovro Korošec. Lovro Korošec se ukvarja z glasbo in petjem. Njegovo izkušnjo pri projektu PopTheVote lahko spremljate na Instagram profilu @lovro.korosec. Katarina Ekart deluje na področju oblikovanja in modnega oblikovanja.

Povprečna starost raznolike skupine izbranih ustvarjalk_cev sprememb (»changemakers«) je 26 let. Prihajajo iz Bolgarije, Hrvaške, Cipra, Francije, Nemčije, Grčije, Madžarske, Italije Nizozemske, Poljske, Portugalske, Slovenije, Španije in Švedske ter delujejo znotraj široke palete kulturno-umetniških disciplin, od vizualnih in uprizoritvenih umetnosti do filma.

Na usposabljanju poglabljajo svoje znanje o institucijah EU in evropskih volitvah 2024, hkrati pa se seznanjajo s teorijo sprememb, metodologijo artivizma in vključevanjem občinstva. Srečali so se tudi s Philippom Schulmeisterjem, direktorjem za kampanje pri Evropskem parlamentu, da bi bolje razumeli, kako z artivizmom in inovativnimi skupnostnimi pristopi državljane spodbuditi k udeležbi na volitvah evropskih poslank in poslancev prihodnje leto.

Motovila je kot partner projekta Pop the Vote omogočila sodelovanje mladim umetnicam­_kom iz Slovenije, deluje kot lokalna povezovalna točka ter pomaga pri razširjanju novic o projektnih aktivnostih.

Več informacij o projektu najdete na povezavi Pop the Vote ali na Instagram profilu @popthevote.eu.

V Sloveniji bodo volitve v Evropski parlament potekale v nedeljo, 9. junija 2024. Voliti bo mogoče tudi predčasno, in sicer od torka do vključno četrtka pred volilno nedeljo, torej od 4. do 6. junija 2024.

Več o volitvah v Evropski parlament tukaj. #uporabisvojglas

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1