Pop The Vote Grafika

Pop the Vote – Kultura na volitvah: izbrani ustvarjalci sprememb

Po evropskem pozivu za »ustvarjalce sprememb« projekta Pop the Vote! – Kultura na volitvah je partnerski konzorcij pod vodstvom združenja Culture Action Europe izbralo 52 mladih umetnikov in študentov, starih od 18 do 30 let. Med njimi so tudi trije iz Slovenije, čestitamo!

Raznolika skupina izbranih ustvarjalcev sprememb (changemakers) je v povprečju stara 26 let. Prihajajo iz Bolgarije, Hrvaške, Cipra, Francije, Nemčije, Grčije, Madžarske, Italije Nizozemske, Poljske, Portugalske, Slovenije, Španije in Švedske ter delujejo znotraj široke palete kulturno-umetniških disciplin, od vizualnih in uprizoritvenih umetnosti do filma.

Motovila je kot partner projekta Pop the Vote omogočila sodelovanje mladim umetnikom iz Slovenije in še naprej sodeluje kot lokalna povezovalna točka ter pomaga pri razširjanju novic o projektnih aktivnostih.

Projekt Pop the Vote: Kultura na volitvah s pomočjo kulture spodbuja aktivno sodelovanje evropskih državljanov pri evropskih parlamentarnih volitvah leta 2024. Spremljajte #popthevote!

Facebook Banner Popthevote Cae52 izbranih umetnikov, vključno s tremi iz Slovenije, se bo februarja udeležilo enotedenskega usposabljanja Changemakers’ Playground Camp v Belgiji v organizaciji mreže Artivist Network. Na usposabljanju bodo ustvarjalci sprememb osvojili oz. poglobili znanje o EU, institucijah EU in evropskih volitvah leta 2024, hkrati pa se bodo seznanili s teorijo sprememb, metodologijo artivizma in z vključevanjem občinstva. Srečali se bodo tudi s Philippom Schulmeisterjem, direktorjem za kampanje v Evropskem parlamentu, da bi bolje razumeli kako z artivizmom in skupnostnimi (inovativnimi) pristopi državljane spodbuditi k aktivni drži o glasovanju za evropske poslanke in poslance prihodnje leto.

Culture Action Europe bo na svojem spletišču zgodaj spomladi 2024 objavil zbirko javno dostopnih orodij, ki bodo v pomoč pri pripravi kulturno-umetniških projektov in kampanj za spodbujanje udeležbe na evropskih volitvah prihodnje leto junija.

Več informacij o projektu najdete na povezavi Pop the Vote.

Motovila pri projektu Pop the Vote sodeluje kot lokalna povezovalna točka in pomaga pri razširjanju novic o projektnih aktivnostih.

Časovnica projekta:

  • Maj 2023: Javna predstavitev projekta na dan Evrope 2023
  • September 2023: Javni razpis za ustvarjalce sprememb
  • Februar 2024: Usposabljanje za ustvarjalce sprememb
  • Maj 2024: Kampanja Pop the Vote: Kultura na volitvah
  • Junij 2024: Parlamentarne volitve v EU

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1