Perform Europe Get Ready

Napovedana objava razpisa Perform Europe

Perform Europe je program financiranja za evropski sektor uprizoritvenih umetnosti, ki podpira inovativne zamisli za bolj vključujoče, raznoliko in zeleno mednarodno gostovanje uprizoritvenih umetnosti.

Konzorcij Perform Europe bo 1. decembra 2023 objavil razpis za financiranje, v okviru katerega bo dodelil 2,1 milijona EUR najmanj 35 uspešnim partnerskim predlogom.

Še pred tem bo razpis Perform Europe prvič in ekskluzivno predstavljen v Ljubljani, 16. novembra, v okviru 66. konference Pearle* na dogodku Mobilnost in medkulturno sodelovanje: priložnosti Ustvarjalne Evrope. Vabljeni, da se nam pridružite!

Razpis Perform Europe bo odprt štiri mesece. Za vsako partnersko prijavo so potrebni najmanj trije partnerji iz treh držav Ustvarjalne Evrope, ki bodo predstavili najmanj eno umetniško delo.

Perform Europe bo najmanj 35 uspešnim partnerskim prijaviteljem dodelil 2,1 milijona EUR. Najvišja razpoložljiva podpora za vsakega izbranega prijavitelja bo znašala 60.000 EUR.

Podpore bodo razdeljene v tri kategorije:

  • 12.000 EUR za projekte manjšega obsega
  • 32.000 EUR za projekte srednjega obsega
  • 60 000 EUR za projekte velikega obsega

5 % vseh sredstev bo namenjenih projektom sodelovanja, ki vključujejo partnerstva z ukrajinskimi partnerji in/ali podpirajo pobude za ukrajinski sektor uprizoritvenih umetnosti.

Razpis bo objavljen 1. decembra 2023, rok za oddajo vlog je 31. marec 2024.

Več informacij o razpisu najdete na spletni strani PerformEurope.eu.

Konzorcij Perform Europe sestavljajo IETM – Mednarodna mreža za sodobne uprizoritvene umetnosti, Evropsko združenje festivalov (EFA), Circostrada, Evropska mreža plesnih hiš (EDN), IDEA Consult in novi partner Pearle* – Live Performance Europe. Po pilotnem projektu Perform Europe 2020-2022 je omenjeni partnerski konzorcij pooblaščen za nadaljnje vodenje programa Perform Europe v letih 2023-2026.

Perform Europe bo v zvezi z razpisom organiziral različne informativne in promocijske dogodke. 1. decembra ob 10.00 CET bo objavljen razpis, ki ga bo predstavljen na spletnem srečanju, prijave so obvezne, dogodek pa lahko spremljate v živo na družbenih omrežjih Perform Europe.

Še pred tem bo razpis Perform Europe prvič in ekskluzivno predstavljen v Ljubljani, 16. novembra, v okviru 66. konference #Pearle* na dogodku Mobilnost in medkulturno sodelovanje: priložnosti Ustvarjalne Evrope. Vabljeni, da se nam pridružite!

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1