Na Ustvarjalnih obzorjih smo povezali ustvarjalce in raziskovalce

Motovila in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport sta 4. okt. v Ljubljani (Osmo/za) pripravila skupni dogodek za ustvarjalce in raziskovalce, ki jih zanimajo priložnosti EU programov Ustvarjalna Evropa in Obzorje 2020. Dogodek je bil prvi v seriji letošnjega Mesca znanosti. Ne spreglejte dogodka na MIZŠ: Informativni dan za Obzorje 2020, 7. nov. 2018.

Povezali smo ustvarjalce in raziskovalce, ki jih zanima sodelovanje v kulturi, umetnosti, humanistiki, družboslovju in tehnologiji, ter predstavili priložnosti, ki jih ponujata programa EU Ustvarjalna Evropa in njegov »veliki brat« za področje raziskav in inovacij – Obzorje 2020, vključno z mrežo HERA (heranet.info) in mednarodnim projektom EqUIP (EU-India Platform for social sciences and humanities, equipproject.eu).

Prilagamo predstavitve:

* Petra Žagar (MIZŠ): Obzorje 2020 in možnosti za kulturni in ustvarjalne sektorje
* dr. Davor Kozmus (MIZŠ): Mreža HERA in mednarodni projekt EqUIP
* Mateja Lazar (Motovila): Ustvarjalna Evropa

Izkušnjo mednarodnega sodelovanja in partnerskega povezovanja, tudi v moderiranem pogovoru z Urošem Veberjem iz zavoda Projekt Atol, so delili:
*Alenka Pirman, Društvo za domače raziskave: TRACES (s podporo programa EU Obzorje 2020);
*Luka Frelih, Društvo Ljudmila: EASTN-DC (Ustvarjalna Evropa);
*dr. Peter Purg, Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici: MAST (Ustvarjalna Evropa);
*dr. Barbara Murovec, Umetnostnozgodovinski inštitut ZRC SAZU: TransCultAA (HERA / Obzorje 2020);
*Manca Vinazza in Tamara Leskovar, Filozofska fakulteta Univerza v Ljubljani, Oddelek za arheologijo: ENTRANS (HERA / Obzorje 2020).

Foto utrinki

Za fotografije je poskrbela Katja Goljat.

Ustvarjalna obzorja je organiziral zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (nacionalna kontaktna točka za Obzorje 2020). Ustvarjalna obzorja so eden prvih dogodkov letošnjega Meseca znanosti.

NE SPREGLEJTE!

Informativni dan za Obzorje 2020: 7. nov. 2018 (MIZŠ)
Opis: Cilj informativnega dne je predstaviti poglavitne vsebinske poudarke Obzorja 2020 v zadnjih dveh letih izvajanja programa. Predstavljeni bodo izsledki dosedanjega sodelovanja, priporočila ter priložnosti, ki jih imajo slovenski raziskovalci v prihodnjih letih. V razpravi bodo predstavljeni različni instrumenti Obzorja 2020, njihova specifična uporabnost in predviden razvoj do konca Obzorja 2020 in čez. Ker je v javni razpravi tudi že naslednji okvirni program – Obzorje Evropa, bomo nekaj pozornosti namenili tudi pričakovanjem v novem okvirnem programu. Posebej pa se bomo posvetili temi, kako izboljšati kakovost in konkurenčnost slovenskih predlogov projektov, da bomo lahko zvišali stopnjo njihove uspešnosti. Predstavili bomo nekaj dobrih praks, pozvali k sodelovanju bolj in manj izkušenih prijaviteljev ter analizirali ključne probleme, ki jih skupaj z raziskovalci opažamo.

Kontakt: Petra Žagar, petra.zagar(at)gov.si
Udeležba: raziskovalci in raziskovalke, predstavniki podjetij, GZS

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1