Aluo Oblikovanje Zelenih Dregljajev

Mednarodna poletna šola ZELENI DREGLJAJ

ALUO – Akademija za likovno umetnost in oblikovanje in Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani med 1. in 5. julijem 2024 v Ljubljani organizirata brezplačno poletno šolo pod naslovom Zeleni dregljaj: koraki k trajnostnemu vedenju. Poletna šola bo na inovativen način prepletla teorijo in prakso na področju zelenega vedenja. 

Mednarodno poletno šolo ZELENI DREGLJAJ so zasnovale štiri članice Univerze v Ljubljani (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Filozofska fakulteta, Pedagoška fakulteta in Fakulteta za elektrotehniko), ki pokrivajo strokovna področja oblikovanja, psihologije, kognitivne nevroznanosti, meroslovja in kakovosti.

V Sloveniji je projekt Zeleni dregljaj prvi program vseživljenjskega učenja, kjer lahko pridobite izobrazbo o vedenjski znanosti in teoriji dregljaja, ki spodbuja okolju prijazne trajnostne odločitve. Temelji na konceptih vedenjske znanosti, ki jih dopolnjuje kreativen pristop oblikovalskega mišljenja. Namen projekta je raziskati, kako lahko premišljeni dregljaji ustvarijo velike spremembe v vsakdanjem vedenju posameznika, organizacije ali podjetja ter kako razviti produkte in storitve, ki bodo etično omogočili bolj trajnosten svet.
Poletna šola s certificiranim mikrodokazilom Univerze v Ljubljani in 3 ECTS (za študente), bo na inovativen način prepletla teorijo in prakso na področju zelenega vedenja. V prvem sklopu bodo udeleženci pridobivali znanja in temeljna razumevanja konceptov iz teorije dregljajev in vedenjskih znanosti, v drugem sklopu pa bodo s praktično uporabo strategij, tehnik in veščin zasnove, oblikovanja in evalvacije zelenih dregljajev prešli na teren in se posvetili oblikovanju, izvajanju ter evalvaciji zelenih dregljajev.

Poletna šola je namenjena nevladnemu sektorju, gospodarstvu, zainteresirani javnosti, javnemu sektorju, kulturnemu in kreativnemu sektorju ter aktivnim študentom.

Rok za prijave je 7. junij na povezavi tukaj.
Več informacij na FB tukaj.

[Rok za prijave je bil podaljšan iz 2. na 7. junij.]

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1